Șeful Google trimite prin e-mail personalului detalii despre întoarcerea la birou

Directorul executiv Google a trimis un e-mail angajaților, încurajându-i să se întoarcă la serviciu la birou cel puțin trei zile pe săptămână, întrucât blocările se ușurează.

Firma a început redeschiderea birourilor în aprilie și a prezentat acum detaliile despre modul în care are în vedere noua săptămână de lucru hibridă.

În e-mail, Sundar Pichai specifică beneficiile muncii la birou.

În schimb, Twitter a declarat că angajații pot lucra de acasă „pentru totdeauna”.

Facebook a mai spus că angajații săi pot continua să fie acasă.

Google a fost una dintre primele companii care a oferit lucrul de acasă, atunci când pandemia a lovit anul trecut. Oamenii pot continua să lucreze de la distanță până în septembrie.

Anterior, Google, așa cum este cunoscut personalul, trebuia să depună o cerere formală dacă doreau să lucreze dintr-o locație îndepărtată (alta decât casa lor) mai mult de două săptămâni. Aceasta a fost acum extinsă la patru săptămâni.

În e-mailul văzut de BBC, domnul Pichai scrie despre beneficiile de a fi într-un birou: „De mai bine de 20 de ani, angajații noștri vin la birou pentru a rezolva probleme interesante – într-o cafenea, în jurul unei table albe sau în timpul unui joc de volei pe plajă sau un joc de cricket.”

El a spus că în locațiile în care birourile au fost deja deschise, „am văzut aproape 60% dintre angajații Google alegând să se întoarcă”.
El a adăugat că are în vedere o forță de muncă în care 60% să aibă sediul la birou, 20% să fie în „locații noi de birouri” și 20% să lucreze de acasă.

În ceea ce privește numărul de zile în fiecare locație, el a spus că echipele se vor aduna la birou „aproximativ trei zile” pe săptămână și vor lucra „oriunde le convine” timp de două zile.

Unele echipe ar trebui „să fie pe teren mai mult de trei zile pe săptămână din cauza naturii muncii”.

Mulți presupuseseră că, mai ales în Silicon Valley, munca de acasă va deveni norma post-pandemică.

Pichai, care este născut în India, a mai spus că este „sfâșietor” să vezi Covid crescând în locuri precum India și Brazilia.

Pentru angajații care locuiau acolo, el a trimis un mesaj simplu: „Vă rugăm să vă concentrați asupra grijii dvs. și a celor dragi. Suntem aici pentru a vă sprijini, oricum putem”.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata