Un nou seism cu magnitudinea 5,7 în Peru; nu s-au raportat victime sau pagube materiale

Un nou seism cu magnitudinea 5,7 s-a produs luni în sudul Peru, fără a provoca victime sau pagube materiale, a anunțat Institutul de geofizică din Peru.

Cutremurul a avut loc ora locală 09.31 (14.31 GMT) la o adâncime de 56 kilometri, la circa 30 km de localitatea de coastă Atico, în regiunea Arequipa, fără a determina decretarea unei alerte de tsunami.

În ajun, un seism de 6,6 a zguduit centrul și sudul statului Peru, fiind resimțit și la Lima. În niciunul dintre cele două cazuri Protecția civilă nu a raportat victime sau pagube materiale.

Mișcările seismice s-au înmulțit în ultimele zile în regiunea Pacific. Duminică, în regiunea viticolă Napa din California s-a produs un seism cu magnitudinea 6 care a provocat pagube materiale însemnate în zona turistică foarte populară.

Sâmbătă, un seism puternic cu magnitudinea 6,4 a zguduit centrul statului Chile, fără să se raporteze victime sau pagube materiale.

Mai multe sectoare din Santiago au suferit întreruperi de furnizare a energiei și ale comunicațiilor prin telefoane mobile și prin internet, conform media locale.

În aprilie, un seism cu magnitudinea 8,2 în Chile s-a soldat cu șase morți în regiunile Arica, Iquique și Antofagasta, fiind instituite alerte de tsunami în Peru, Honduras, Ecuador și Indonezia, notează AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata