3 beneficii ale nutriției personalizate pentru câini și pisici

39

Pentru a te asigura că animalul tău de companie va duce o viață lungă și sănătoasă, este absolut vital să îi oferi o îngrijire corespunzătoare. Un aspect deloc de neglijat din această îngrijire este, desigur, dieta animalului. Deși poate părea un subiect ușor, poate deveni dificil să alegi exact tipul de hrană potrivit.

 

Medicii veterinari recomandă să apelezi la o nutriție specială, alegând tipuri de hrană cu formulă pentru câini și pisici. Însă, și acestea se împart în mai multe sortimente, caracterizate în funcție de mai multe criterii. O strategie potrivită este aceea de a opta pentru o nutriție personalizată.

Ce înseamnă nutriția personalizată?

Acest concept presupune hrănirea animalului tău de companie cu un sortiment de hrană care să îi servească în mod eficient nevoile nutriționale. Acesta poate fi un tip de hrană dedicat unei anumite etape de dezvoltare (junior, adult și senior) sau un sortiment pentru nevoi speciale (piele sensibilă, digestie sensibilă, tract urinar sensibil, animale sterilizate etc.).

Avantajele nutriției personalizate

1. Asigură o dezvoltare sănătoasă

Formulele de hrană specială au un conținut echilibrat de proteine și alți nutrienți, astfel încât animalul tău de companie să poată să se dezvolte armonios. Acest lucru este valabil în mod special în cazul hranei junior.

 

Sortimentul junior este disponibil de obicei atât pentru câini, cât și pentru pisici. Acesta poate conține un ingredient special numit colostru, componentă care susține imunitatea naturală și sănătatea pe termen lung, astfel susținând o bună dezvoltare a puiului de câine. Un animal poate primi o nutriție bogată doar dintr-un tip de hrană care se potrivește etapei sale de dezvoltare.

2. Servesc niște nevoi specifice

Este posibil ca animalul tău de companie să aibă nevoie de anumiți nutrienți, să aibă o anumită sensibilitate sau să fi urmat o anumită procedură care necesită o dietă specială, precum în cazul sterilizării la pisici. Dacă ai un câine foarte activ, acesta ar avea nevoie de un anumit tip de hrană. Astfel, oferindu-i o nutriție personalizată, câinele sau pisica ta va primi exact substanțele de care are nevoie.

3. Previne apariția unor afecțiuni

Anumite rase și specii pot fi predispuse la dezvoltarea unor afecțiuni specifice. De exemplu, pisicile au de-a face deseori cu afecțiuni de natură renală, în timp ce câinii pot avea probleme cu articulațiile. Animalul tău poate avea un risc mai mare de a suferi anumite boli și din cauza unor probleme moștenite, dar și dacă acesta nu primește tocmai cea mai bună îngrijire.

 

De aceea, este absolut esențial ca pisica sau câinele tău să primească un tip de hrană care să fie adaptat nevoilor lor. Medicul veterinar va recomanda anumite produse pentru câini și pisici bogate în acei nutrienți care pot contribui la reducerea riscului de îmbolnăvire.

 

Dacă dorești ca animalul tău să fie fericit și sănătos, cel mai bine este să optezi pentru nutriția personalizată. Discută cu veterinarul tău despre ce formule ar fi potrivite pentru câinele sau pisica ta și alege dintre aceste variante de hrană umedă și uscată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata