Cât și ce pește ar trebui să conțină o dietă sănătoasă la copii

31

Foarte multă lume, în special persoanele atente la alimentație, cunosc deja beneficiile consumului de pește asupra organismului nostru. Însă știai că peștele este recomandat și pentru copii? Consumat cât și cum trebuie, acesta îi va ajuta pe cei mici să crească sănătoși, deștepți și vioi!

 

Unii copii refuză peștele din cauza gustului sau al mirosului, însă acest lucru se întâmplă doar atunci când peștele nu este gătit după rețete special gândite pentru cei mici. Mai mult, acest impediment dispare cu totul dacă ei sunt obișnuiți cu alimentul încă de la cele mai fragede vârste, din perioada diversificării. Experții americani din domeniul alimentației recomandă ca peștele să fie introdus în alimentația copiilor încă de la vârsta de 1 an.

În cazul tuturor consumatorilor, dar în special al copiilor mici, se recomandă consumul de pește din așa-numita categorie „best choices”, care include somon, cod, anșoa, macrou, calcan, biban, hering, păstrăv, . 2 porții pe săptămână reprezintă consumul ideal, mai ales dacă se împarte astfel, în funcție de vârstă: aprox. 30g la copiii cu vârsta între 1-3 ani, aprox. 60g la copiii cu vârsta între 4-7 ani, aprox. 90-100g la copiii cu vârsta între 8-10 ani și aprox. 120-130g la copiii de peste 11 ani. Părinții trebuie să țină cont atât de gramajul și porțiile recomandate, cât și de tipul de pește.

Dacă aveți nevoie de mai multe argumente, să nu uităm de beneficiile importante pe care consumul de pește le aduce pentru sănătate – în special în cazul copiilor. În primul rând, numeroase studii asociază consumul de pește cu o scădere semnificativă a apariției sau înrăutățirii bolilor cardiovasculare, dar și cu un aport important de calciu, ceea ce stimulează dezvoltarea sănătoasă a oaselor și scade riscul fracturilor.

Peștele este un aliment cu un conținut redus de calorii, iar împreună cu un consum regulat de fructe și legume (ca parte a unei diete sănătoase și echilibrate), acesta aduce o contribuție importantă în cazul prevenirii obezității, cu atât mai mult cu cât este vorba de copii. De asemenea, consumul de pește scade riscul apariției unor forme de cancer precum cel rectal sau de colon, a unor boli gastrointestinale sau a problemelor de vedere.

Nu în ultimul rând, peștele reprezintă o sursă excelentă de acizi grași esențiale omega-3 și omega-5, dar și de diverse minerale precum fier, calciu, zinc și magneziu. Corpul copiilor necesită acești nutrienți pentru o creștere corespunzătoare și, mai mult, pentru dezvoltarea creierului și sporirea memoriei și a abilității de concentrare.

Iar pentru că vreți să le oferiți celor mici tot ce este mai bun, puteți apela cu încredere la Alfredo Seafood pentru pește proaspăt sau congelat, care se va transforma într-un preparat delicios! Vizitați site-ul web https://www.alfredoseafood.ro/ și adoptați un stil de viață bazat pe o alimentație sănătoasă, echilibrată, atât pentru voi, cât și pentru copii!

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata