Cele mai bune țesături pentru a face perdele și draperii personalizate

20

Atunci când mergem într-un hotel de lux sau într-o casă bine mobilată, ochii noștri zăbovesc invariabil asupra perdelelor și draperiilor de acolo. De obicei, perdelele și draperiile vor fi cele mai bogate țesături din cameră.

 

Toată lumea acordă multă atenție și considerație atunci când se decide asupra unor materiale textile pentru perdele și draperii – este o achiziție costisitoare, fie că o faceți dumneavoastră, fie că o comandați; o decizie care trebuie luată cu gândire și deliberare.

 

Textura țesăturii, transparența, modul în care cade și se încrețește sunt toate considerente importante atunci când alegeți cea mai bună țesătură pentru perdelele pentru casa dvs.

 

Iată o listă cu cele mai bune materiale textile folosite de obicei ca material pentru perdele.

 

De obicei, perdelele și draperiile au două straturi – cel exterior, numite draperii Blackout, care blochează toată lumina care intră în cameră și un strat interior care oferă doar suficientă intimitate sau deloc, un strat transparent. Dacă nu vă doriți acest tip de lux de impermeabilitate la lumină, puteți opta doar pentru materiale textile cu un singur strat, cu o țesătură suficient de densă care blochează lumina și oferă intimitate.

 

Draperiile blackout îndeplinesc mai multe sarcini – sunt menite să blocheze lumina și chiar și curenții de aer rece. Puteți folosi ca blackout un material sintetic foarte gros cu mai multe straturi (poliester sau nailon) cu un finisaj special (acoperiri polimerice) sau o draperie căptușită.

 

O țesătură grea de lână sau o piele întoarsă sintetică de greutate medie sau o țesătură de bumbac cu garnitură sau un brocart cu garnitură pot fi folosite ca draperie blackout.

 

Perdelele transparente sunt folosite mai mult pentru estetica lor decât pentru funcționalitate, deoarece se poate vedea prin aceste perdele transparente subțiri. De obicei, este folosită mai degrabă ca un strat interior decât ca atare. Ele sunt combinate cu o draperie mai grea în față sau cu jaluzele rulouri în spate.

 

Uneori se folosește o perdea transparentă dacă doriți să filtrați lumina doar parțial, dar în același timp să dați o iluzie de intimitate. Ele sunt folosite și în spatele ușilor de sticlă, în interiorul dulapurilor, deasupra paturilor pentru copii sau ca draperie romantică deasupra paturilor.

 

Voalul este o țesătură care este moale, ușoară și transparentă. De obicei este 100% bumbac, deși poate fi și din poliester. Are o suprafață foarte fină (cele de calitate mai bună), cu o bună drapare și este cel mai bun pentru a lăsa să pătrundă în interior doar acea cantitate de lumină care să vă facă să simțiți o oarecare intimitate, fiind în același timp transparent.

 

Țesăturile de dantelă pot fi folosite ca materiale textile pentru o draperie transparentă; țesătura deschisă a acestei țesături este potrivită pentru acest scop. Dantela de bună calitate pentru confecționarea rochiilor poate fi scumpă, însă. Ceea ce fac oamenii de obicei este să caute varietăți mai ieftine de dantelă la prețuri accesibile – nu uitați că aveți nevoie de multă țesătură pentru perdele. Dantela Leavers / Calais este un nume generic pentru o categorie de dantelă folosită ca perdele.

 

Plasa de nailon este o opțiune ieftină ca perdea transparentă. Are o construcție tricotată. Nu este la fel de fină ca voalul. Voalul de poliester este denumirea țesăturii din plasă de poliester folosită pentru perdele.

 

Nu uitați că plasa folosită pentru perdea nu trebuie să se întindă în mod ideal. Dacă vă plac acele țesături de plasă cu mici rotunjiri satinate împrăștiate, acestea se numesc țesături Point d’Esprit (uneori se referă și la perdelele din dantelă).

 

Muselina este un alt tip de materiale textile potrivit pentru perdele. Este o țesătură subțire de bumbac care este foarte ieftină și suficient de ușoară pentru a fi folosită ca o perdea transparentă, deși nu la fel de transparentă ca celelalte din această listă.

 

Pentru confecționarea perdelelor se folosesc țesături simple de bumbac cu țesătură simplă, de diferite greutăți. Acestea sunt populare deoarece bumbacul se drapează bine, este moale și are un aspect simplu. Perdelele din bumbac într-un material cu greutate de draperie sunt groase și sunt foarte populare atât pentru aspectul lor, cât și pentru funcție. S-ar putea să nu fie nevoie să căptușești țesătura de bumbac cu greutate de draperie, deși căptușeala poate adăuga rezistență și durabilitate și aspect.

 

Bumbacul de matlasare și de croitorie este utilizat pentru confecționarea draperiilor, dar acestea sunt, de obicei, subțiri și nu oferă o acoperire adecvată din cauza transparenței lor apropiate atunci când sunt expuse la lumină. Va trebui să căptușiți aceste țesături pentru a le folosi ca draperii cu o bună acoperire și opacitate.

 

De asemenea, acestea nu sunt suficient de late, motiv pentru care va trebui să alăturați metrii pentru a obține lățimea dorită. Ca atare, sunt ieftine, dar când adăugați căptușeală la această țesătură, vă veți gândi că este mai bine să cumpărați o țesătură mai grea, care să fie suficient de groasă.

 

Bumbacul Madras este un bumbac în carouri cu culori foarte vii și este folosit pentru perdelele cu un aer festiv și vesel – are o țesătură lejeră de tip Leno. Bumbacul are totuși un dezavantaj – se micșorează foarte mult.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata