Colorarea părului acasă: 7 sfaturi pentru a obține rezultatul dorit

47

Pentru multe doamne și domnișoare, colorarea părului acasă este o soluție confortabilă, mai ales atunci când lipsa timpului liber sau economiile nu permit de fiecare dată răsfățul într-un salon de înfrumusețare. Cu toate acestea, vopsirea părului este un proces pe care multe femei evită să-l facă singure, din teama de a nu da greș.  

 

Colorarea părului acasă nu trebuie să fie deloc una dificilă, însă, iar rezultatul final poate arăta exact ca la salon. Dacă și tu ești hotărâtă să faci marele pas, descoperă în rândurile următoare o serie de sfaturi de care să ții cont pentru a obține rezultatul dorit, chiar în confortul propriei case! 

   1. Alege o vopsea de păr de calitate

Unul dintre cele mai populare mituri în ceea ce privește colorarea părului acasă este că părul poate fi deteriorat puternic, căci doar stiliștii știu cum să vopsească părul corect. În realitate, însă, părul tău nu are de ce să fie afectat, atâta vreme cât vei alege o vopsea de păr de calitate, care să protejeze firul de păr. De pildă, există o gamă variată la vopseaua de păr semipermanenta, pentru care poți opta, îmbogățită cu ingrediente prețioase, ce oferă părului hidratare și strălucire optimă. 

   2. Alege culoarea potrivită 

Cea mai mare greșeală pe care o poți face atunci când alegi culoarea vopselei de păr este să o alegi în funcție de imaginea de pe ambalaj. Această fotografie nu este nicidecum un criteriu de selecție, mai cu seamă că nu cunoști culoarea inițială a părului modelului din imagine. În schimb, analizează catalogul de culori sau spatele cutiei. Ține cont de faptul că, dacă părul tău are o culoare închisă și dorești să ajungi la o nuanță deschisă, părul tău va avea nevoie de decolorare anterior aplicării vopselei de păr. În schimb, dacă ai părul șaten și dorești să obții o nuanță de brunet, procesul de colorare a părului acasă este unul mult mai simplu. 

   3. Citește cu atenție instrucțiunile de utilizare ale vopselei de păr 

Pentru a-ți vopsi singură părul acasă nu este nevoie să urmezi un curs specializat, ci doar să citești cu atenție instrucțiunile de pe cutia de vopsea. Astfel, pentru a putea evita eventualele neplăceri, e esențial să ții cont de recomandările menționate. De exemplu, nu uita să verifici dacă ești alergică la vopseaua respectivă, nu folosi un vas metalic pentru a realiza amestecul de culoare și nu aplica vopseaua pe părul încărcat cu produse de styling, căci vei risca să nu ai rezultatul dorit. 

   4. Asigură-te că ai totul la îndemână pentru vopsire 

Înainte de a începe acest proces, asigură-te că ai la îndemână toate lucrurile necesare, precum mănușile, o pelerină pentru protejarea pielii, un piepten cu peri rari, șervețele pentru îndepărtarea petelor și agrafe de păr. De asemenea, ține cont să nu arunci mănușile după colorarea părului, căci vei avea nevoie de acestea și pentru spălarea părului, pentru că există riscul să te pătezi, în funcție de culoarea pe care ai folosit-o. 

   5. Folosește produse pentru prevenirea petelor 

Vaselina, uleiul de măsline sau pasta de dinți sunt cu siguranță produse pe care le ai acasă și pe care ar trebui să le ții aproape, mai ales dacă dorești să aplici o vopsea închisă la culoare. Astfel, înainte de a da startul colorării părului, aplică o cantitate generoasă de vaselină de-a lungul tâmplelor, a liniei părului, a urechilor și în zona cefei, pentru a preveni pătarea. În cazul în care apar pete, poți amesteca pastă de dinți cu o lingură de ulei de măsline și poți îndepărta petele cu o dischetă demachiantă. 

   6. Secționează corespunzător părul 

Secționarea corespunzătoare a părului este cheia prevenirii unui rezultat nedorit din punct de vedere al culorii și al acoperirii. Cel mai bun mod de a secționa corect părul este prin despărțirea acestuia pe verticală, din vârful frunții până la ceafă, apoi pe orizontală, de la o ureche la alta. În acest fel vei obține patru secțiuni egale. Începe procesul de colorare a părului de la ceafă și lucrează înspre față. Astfel, culoarea din spate are timp să se instaleze. Folosește agrafe sau clame pentru a separa părul. Un truc eficient este acela de a folosi două oglizi în timpul procesului, pentru a verifica secțiunile din spatele capului și a te asigura că le-ai acoperit.

   7. Asigură îngrijirea părului după vopsire  

Părul tău poate avea un aspect sănătos și strălucitor chiar dacă îl colorezi acasă, atâta vreme cât îl vei îngriji corespunzător. Folosește măști de păr dedicate părului vopsit, tunde regulat vârfurile părului și evită pe cât posibil folosirea unor ustensile care pot arde părul, așa cum sunt uscătorul de păr, ondulatorul sau placa de păr. 

 

Ține cont de toate aceste sfaturi utile, iar colorarea părului acasă va fi un real succes, indiferent de starea actuală a părului tău! 


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News