Cum te menții fit când nu reușești să faci mișcare?

Sursa foto: shutterstock

În ziua de astăzi, devenim din ce în ce mai ocupați și suntem copleșiți de sarcinile zilnice, astfel că devine dificil să ne putem concentra și pe sport. Totuși, acest lucru nu înseamnă că, automat, ne vom pierde forma fizică. Există soluții să te menții fit chiar și dacă nu mai ai timp să faci mișcare, iar secretul stă, bineînțeles, în alimentație.

Drumul către o siluetă de invidiat nu depinde numai de cât sport faci, dar și de ceea ce mănânci. Așadar, dacă exercițiile fizice devin mai greu de realizat, te poți concentra pe partea alimentară pentru a te menține în formă. Iată câteva sfaturi de care merită să ții cont.

Nu mânca înainte de culcare

Dacă vei lua masa seara târziu, înainte de a merge la culcare, corpul tău nu va avea timp să asimileze toate substanțele pe care le va consuma. După o masă, acesta are nevoie de timp să transforme nutrienții în energie. 

În cazul în care vei merge să dormi imediat după ce mănânci, aceștia se vor depune direct sub forma depozitelor de grăsime. Așadar, cea mai bună soluție este să eviți mesele după ora 7 seara și să optezi pentru o cină mai ușoară.

Nu consuma dulciuri sau sucuri

Un alt inamic al unei siluete de invidiat sunt, desigur, dulciurile. Dacă vei exagera cu consumul lor, acest lucru va deveni vizibil imediat și vei acumula rapid kilograme în plus. Asigură-te că eviți cât mai des consumul acestor produse și menții o dietă sănătoasă. Dacă simți nevoia de zahăr, alege să mănânci fructe.

Evită prăjelile

Mâncarea prăjită în ulei nu numai că îți poate afecta silueta, dar contribuie și la creșterea colesterolului și poate cauza diferite probleme de sănătate. Așadar, este recomandat să înlocuiești prăjelile cu produsele fierte sau coapte. 

O altă metodă cu adevărat delicioasă este prepararea la aburi. Alege un cuptor cu aburi și experimentează o serie de rețete pentru a obține feluri de mâncare sănătoase și apetisante.

Stai departe de dietele drastice

Există o serie de regimuri alimentare care propun renunțarea totală la o anumită grupă de alimente. În afara faptului că acest lucru este dificil de realizat, o astfel de dietă nu este deloc sănătoasă. Dacă vei alege un regim foarte drastic, acesta va fi dificil de menținut, astfel că vei recăpăta repede kilogramele pierdute. 

În cazul în care vei reuși, totuși, să păstrezi un stil de viață de acest fel, vei pierde mulți nutrienți, iar sănătatea ta va fi în pericol. Astfel, cea mai bună metodă este să optezi pentru un regim echilibrat, în care să consumi cu moderație alimente din toate grupele.

Nu mânca până te simți plin

Mulți dintre noi suntem tentați să mâncăm până în momentul în care ne simțim cu adevărat sătui. Totuși, această practică nu este deloc recomandată. De obicei, este nevoie de puțin timp până ce senzația de sațietate se poate instala. Dacă vei mânca până când te vei simți plin, vei consuma de fapt mai multă mâncare decât ai nevoie, iar acest lucru se va răsfrânge asupra siluetei tale.

Menținerea unei forme fizice de invidiat este mult mai ușoară dacă obții un echilibru între alimentație și sport. Totuși, dacă programul tău nu îți permite să faci mișcare, poți lua în considerare aceste sfaturi alimentare care să te ajute să rămâi fit.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata