Există sau nu relația perfectă?

20

În relația de cuplu, există mai mereu discuții – uneori destul de aprinse, conflicte, câteodată și jigniri. Nu este nimic ieșit din comun, important este să știm cum să trecem cu bine peste toate aceste neajunsuri, iar după fiecare situație dificilă să vă ridicați amândoi și să mergeți mai departe, mai puternici ca până acum. Cu toate acestea, sunt unele situații în care este mai bine să spui stop, înainte să fie prea târziu! Avem pentru tine și câteva dintre ele, pentru a trage un semnal de alarmă!

Violența

Fie că este vorba de cea fizică, sau poate abuzul psiho-emoțional, acestea pur și simplu nu au ce căuta într-o relație. Decât un astfel de parteneriat, mai bine singur/ă. Și chiar dacă de multe ori bărbații sunt responsabili de cele două, sunt destule cazurile în care și femeile au recurs la acestea. Dacă ești cumva implicat/ă într-o astfel de relație, să știi că nu rezolvi nimic cu compromisul. Dimpotrivă, lucrurile vor evolua și mai mult în acea direcție negativă, și se poate ajunge chiar și la adevărate tragedii.

Ignorarea limitelor personale

Fiecare persoană își cunoaște foarte bine propriile limite, iar în momentul în care acestea sunt ignorate sau încălcate în mod repetat, poate că ar fi cazul să îți iei câteva clipe de răgaz și să te gândești dacă într-adevăr se merită sau mai continui cu acea relație sau nu.

Viața sexuală a devenit doar o amintire

Pentru ca un cuplu să poată avea o relație armonioasă, viața sexuală are rolul ei bine stabilit. Atunci când simți că s-a intrat nu în monotonie, ci de-a dreptul abstinență aproape totală, încearcă să faci ceva care să mai înfierbânte lucrurile. Eventual puteți apela și la un consilier în materie de sex, pentru câteva recomandări. Sau, dacă amândoi sunteți ceva mai deschiși la minte, aici ar putea fi răspunsul pe care îl căutați. Chiar dacă ai auzit de el, cu siguranță nu știi exact ce este videochat-ul, și îl confunzi, ca majoritatea persoanelor, cu prostituția. Nu este deloc așa, și te vei convinge!

Lipsa suportului emoțional și a încurajării

Într-o relație, amândoi partenerii trebuie să își ofere unul altuia respect, suport emoțional și încurajări. Femeile sunt de obicei ceva mai sensibile la acest capitol, dar nici bărbații, oricât ar fi ei de ”sex tare”, cum le place să se considere, nu sunt complet pe dinafară. Atunci când partenerul parcă mai mult te descurajează, te tratează cu lipsă de respect inclusiv în public, face haz de realizările sau problemele tale, atunci acea relație este una sortită eșecului.

Împiedicarea evoluției profesionale

Într-o relație normală, unde există iubire și respect, partenerii își vor binele unul altuia, și vor fi bucuroși să vadă cum celălalt evoluează și este este fericit. De multe ori relațiile nu au mai putut merge mai departe deoarece unul dintre cei doi a încercat mai multe metode de a opri evoluția celuilalt, inclusiv din punct de vedere profesional. Orice partener care nu este alături de tine, care nu te susțin și, dimpotrivă, încearcă să te împiedice să te afirmi, înseamnă că nu este cel potrivit pentru tine. Neîncrederea, invidia nu pot exista într-o relație normală, ci este una de-a dreptul toxică. Nu renunța la visele tale, mai degrabă lasă în urmă partenerul care nu a știut cum să evolueze și el alături de tine, și care a făcut tot ce i-a stat în puteri să te vadă jos, în timp ce el își vedea nestingherit de îndeplinirea ambițiilor sale personale.

Indiferența emoțională

Atunci când într-o relație apare indiferența emoțională, nu mai este nimic de făcut. Nu mai există nici implicare, nici comunicare sau colaborare, adică exact lucrurile care țin o relație în picioare. Atenție însă, nu confunda indiferența emoțională cu o stare de epuizare totală, pentru că este foarte ușor să faci această greșeală.

După cum ai observat, este greu de spus dacă există sau nu o relație perfectă. Este vorba de multe compromisuri, dar până la un anumit punct. Totul ține de caracterul fiecăruia, până la urmă, dar de ce să încerci să ții cu dinții de o relație unde partenerii nu se află pe poziții egale, sau într-o permanentă competiție cu celălalt? Mai bine renunță acum, cât încă nu este prea târziu!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata