Rochii de ocazie: Cum te îmbraci la petrecerea de botez

În perioada de dinainte de 1989, dar și câțiva ani buni după aceea, botezul unui copil era un eveniment strict familial, la care participau doar rudele apropiate. Momentul creștinării la biserică era urmat de o masă în familie, alături de nași, și totul se rezuma cam la atât. Lucrurile s-au schimbat între timp, botezul devenind un eveniment care este marcat cu mai mult fast, printr-o petrecere cu mulți invitați, ursitoare, dans și toate ingredientele.

După nuntă, aceasta este următoarea petrecere importantă a unei familii, așa că o invitație la un astfel de eveniment impune o ținută pe măsură. Ai la dispoziție mai multe opțiuni, iar în cele ce urmează îți vom spune cum să-ți alegi o rochie de botez potrivită.

Decența trebuie să primeze

Trebuie să ții cont de faptul că este vorba despre o petrecere dedicată unui copil, așa că ținuta aleasă nu trebuie să fie una foarte provocatoare; chiar nu este evenimentul cel mai potrivit pentru a te îmbrăca sexy. De aceea, trebuie să ai grijă ca, indiferent de modelul de rochie ales, decolteul să nu fie foarte generos, iar lungimea să fie cel puțin până deasupra genunchilor. De asemenea, pentru o petrecere de botez, nu sunt potrivite nici rochiile cu spatele gol. Ținând cont de aceste criterii, poți alege orice model de rochie dorești. 

Nu exagera cu eleganța

La fel ca la nuntă sau la o aniversare, amintește-ți că nu tu ești personajul central al petrecerii, așa că nu trebuie să ieși foarte mult în evidență, ca să nu eclipsezi mama copilului și nașa; acestea trebuie să fie în centrul atenției. De aceea, trebuie să alegi o ținută elegantă însă nu exagerat de elegantă, evitând accesoriile extravagante care te-ar plasa în centrul atenției. E drept că, îmbrăcându-te foarte elegant sau purtând o ținută extravagantă, vei atrage multe priviri, însă ai toate șansele să nu fii văzută cu ochi buni de mama copilului sau de nașă.

Respectă dress code-ul

În multe cazuri, părinții preferă să organizeze petreceri tematice la botezul copilului, astfel că invitații sunt rugați să respecte un anume dress code. Astfel, invitaților li se poate solicita să se îmbrace în alb, să poarte un accesoriu tradițional sau o ținută veselă, în funcție de tematica aleasă. Dacă ești invitată la o astfel de petrecere, este obligatoriu să respecți dress code-ul, chiar dacă știi că nu te avantajează. Nu este deloc indicat să te îmbraci așa cum vrei și să faci notă discordantă, pentru că vei crea o proastă impresie tuturor invitaților și nu te vei simți confortabil.

Ține cont de locul în care se desfășoară petrecerea

Este un detaliu foarte important în alegerea rochiei de botez, care trebuie să se potrivească și cu spațiul în care are loc petrecerea. Spre exemplu, în sezonul cald, multe petreceri de botez au loc în aer liber, iar atunci trebuie să alegi o rochie vaporoasă, colorată, în nuanțe deschise. Dacă petrecerea va dura până în zori, ține cont că noaptea este mai răcoare, așa că ar fi bine să accesorizezi rochia cu un șal elegant pe care să-l porți pe umeri dacă ți se face frig.

Pentru petrecerile la restaurant sau în alte spații închise, cele mai potrivite sunt rochiile de seară.

Dacă părinții sunt nonconformiști și organizează petrecerea într-un spațiu neconvențional cum ar fi o grădină, poți opta pentru o ținută mai casual, însă asta nu înseamnă că poți să vii în blugi, tricou și teniși.

Nu vom insista asupra materialelor și modelelor de rochii potrivite pentru botez, pentru că asta ține de preferințele fiecăreia, însă atunci când îți alegi ținuta pentru un astfel de eveniment, nu uită să ții cont de recomandările de mai sus.          

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata