3 informații utile despre țigara electronică pe care chiar trebuie să le știi!

Știm deja că țigara electronică este o alternativă pentru țigările clasice și că pot fi destul de utile atunci când o persoană fumătoare încearcă să renunțe la acest viciu pentru că permit dozarea cantității de nicotină. Dincolo de aceste avantaje, există mai multe motive pentru care țigara electronică merită să ia locul obișnuitelor țigări care produc fum, stimulează fumatul pasiv și lasă un miros extrem puternic și care creează disconfort.

Deși istoria țigărilor electronice abia a depășit un deceniu, controversele legate de acest produs nu au întârziat să apară, tocmai de aceea sunt multe mituri de demontat și informații noi de aflat despre aceste produse relativ noi în industria fumatului.

Iată ce nu știai despre țigările electronice:

  1. Sunt mai sănătoase decât alte variante de fumat?

Comunitatea științifică internațională este divizată privind subiectul țigărilor electronice și al folosirii acestora ca și instrument util pentru sănătatea publică.

Un studiu publicat în jurnalul ”Tobacco Control” concluzionează că până la 6,6 milioane de decese premature cauzate de boli provocate de tutun ar putea fi evitate în următorii 10 ani în Statele Unite dacă fumătorii ar renunta la țigările obișnuite în favoarea celor electronice.  Oamenii de știință, care au elaborat studiul au estimat că cele 6,6 milioane de persoane care au optat pentru vapat în schimbul țigărilor clasice vor trăi în total cu până la 86,7 milioane de ani în plus.

Colegiul Regal al doctorilor din Marea Britanie – una din instituțiile medicale cele mai recunoscute  – i-a încurajat pe englezii să schimbe țigările clasice cu țigara electronică pentru a reduce semnificativ riscurile de îmbolnăvire. Instituția britanică consideră că folosirea țigarilor electronice este la fel de eficientă ca și renunțatul la fumat. De asemenea au constatat că utilizarea pe termen lung al acestor produse nu generează mai mulți fumatori și că este important ca fumătorii să fie conștienți că au la îndemână această opțiune cu riscuri reduse.

Un studiu realizat în Statele Unite ale Amercii a dovedit că utilizarea acestor dispozitive are drept rezultat îmbunătățirea stării generale de sănătate a locuitorilor. În plus, mai multe studii au dovedit faptul că aceste dispozitive sunt cu până la 95% mai puțin dăunătoare decât țigările clasice.

Lichidul din conținutul unei țigări electronice nu conține decât 3 ingrediente, astfel se face o diferență imensă între aceste 3 ingrediente și cele aproximativ 4000 de substanțe pe care le conține clasica țigară.

În plus, țigările electronice ajută fumătorii să renunțe la fumat prin reducerea cantității de nicotină până la 0, țigara electronică rămânând un substitut raportat strict la tabieturi, la gesturi și la mimica unui fumător. Totodată, tehnologia țigărilor electronice evoluează din ce în ce mai mult, iar pe piață pot fi găsite produse premium care fac din vapare o adevărată plăcere.

  1. Compoziția țigării electronice, un mister?

În cea mai mare parte, lichidul din țigările electronice este format dintr-un amestec de ingrediente ce se găsesc în zona alimentară, cum ar fi glicerina alimentară și aromele alimentare (pe care le găsim și în dulciuri sau în alte alimente din comerț), la care se adaugă, după preferințe, o cantitate de nicotină diluată cu apă.

Cel mai mare avantaj al țigărilor electronice din acest punct de vedere este faptul că nu conțin gudron (poate și unul dintre motivele pentru care majoritatea fumătorilor aleg să treacă de la țigara clasică la aceste dispozitive). Poate că lichidul din țigara electronică nu este 100% sănătos, însă este clar că acesta nu provoacă boli grave precum cancerul de plămâni.

Deși amestecul lichidului pentru țigara electronică poate dura mai mult, acesta poate fi realizat astfel încât să se potrivească perfect preferințelor vaper-ului. Sortimentele de arome sunt foarte variate, așa că poți uita de mirosul de fum și de fumatul pasiv.

  1. Țigările electronice te vor ajuta să faci economii?

Mulți dintre fumatorii care renuntă la țigară convențională și optează pentru o țigară electronică sunt  de cele mai multe ori motivați mai  prețul acestora din urmă, decăt de avantajele pentru sănătate.

Deși un dispozitiv poate avea prețuri ceva mai mari decât simplul pachet de țigări, investiția în acest device se va amortiza în timp, când lichidele cumpărate periodic, o dată sau de câteva ori pe lună, vor înlocui pachetul de țigări cumpărat zilnic. Este important să alegi surse de încredere atunci când vine vorba despre țigăra electronică, magazinele online oferind, de regulă, cele mai competitive prețuri.

În plus, există comunități de vaperi experimentați care te vor ajuta cu sfaturi despre noua ta țigară electronică. Trebuie să ai răbdare atunci când faci trecerea de la fumatul normal la vapat, altfel s-ar putea ca schimbarea ta să nu fie eficientă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata