3 joburi care te salvează din criza economică în plină pandemie

Criza mondială cauzată de noul virus mortal pare că nu se mai termină, dar același lucru nu se poate spune din păcate și despre finanțele tale, nu-i așa? Indiferent de domeniul în care activezi, ai simțit mai mult ca sigur efectele devastatoare ale pandemiei. Fie că ai rămas fără job, ești în șomaj tehnic sau activitatea ți-a fost redusă, mai mult ca sigur și tu simți un stres financiar mai pronunțat decât în alte circumstanțe. Fie că vrei să-ți schimbi cu totul domeniul de activitate sau doar cauți un part time care să te ajute cu plata facturilor, acestea sunt joburile care te pot ajut să treci cu bine pandemia.  

Creator de conținut 

Fie că vorbim despre oameni care scriu, înregistrează fimulețe sau muzică, sau care creează site-uri sau diverse aplicații, dacă ai abilități în zona creației de conținut, mai mult ca sigur îți vei putea găsi un loc de muncă în acest domeniu. Restricțiile în ce privește deplasarea liberă și distanța socială îi determină pe majoritatea oamenilor să petreacă mai mult timp la domiciliu și să consume mai mult conținut, fie el scris, video sau de orice altă natură.

De asemenea, majoritatea afacerilor s-au mutat în online și în consecința au mărit bugetul pentru promovare. De la site-uri până la reclame și texte publicitare, orice conținut de calitate va fi apreciat în această perioadă și va fi cel mai probabil remunerat pe măsură. Avantajul este că acest job poate fi practic și ca freelancer, deci nu trebuie să renunți la meseria actuală. 

Model de videochat

Industria de videochat o ducea cu siguranță destul de bine și înainte de pandemie, dar odată cu limitarea contactului și a posibilităților de a comunica, practic acest sector a explodat. Dacă se va continua pe acest trend ascendent, tot mai multe persoane se vor îndrepta spre comunicarea virtuală și relații la distanță, adică exact ceea ce videochatul oferă. Există extrem de multe persoane care nu au relații stabile în acest moment, nu-și pot vedea prietenii și în consecință pur și simplu vor să se bucure de compania, fie ea și digitală, a unei persoane binevoitoare. 

Desigur, poți practica acest job și de la domiciliu, dar noi te sfătuim să te interesezi de studio videochat Rich Girls în București. Doar ia în calcul numele și dă-ți seama că problemele tale financiare sunt pe cale de a se încheia. Ar fi păcat nici măcar să nu dai o șansă acestui domeniu în plină dezvoltare. 

Livrator de mâncare

De departe unul dintre cele mai solicitante joburi, dar și cele mai versatile, meseria de livrator de mâncare poate fi abordată ca job full time, mai ales dacă ai o condiție fizică impecabilă, sau part time dacă ești doar în căutarea unei infuzii de bani care să-ți rotunjească veniturile. Vei avea  nevoie de timp liber, o bicicletă și evident de abilități serioase de navigare. Frumusețea jobului stă tocmai în libertatea pe care ți-o oferă, mai ales dacă nu ești genul care să se refugieze în spatele unui birou. 

Partea financiară va fi mereu acoperită deoarece chiar și înainte de pandemie aceste servicii aveau suficient de mult succes pentru a putea fi numite profitabile. Odată cu izolarea la domiciliu a devenit din ce în ce mai greu pentru oameni să-și procure mâncare, așadar acest servicu a devenit aproape vital. Există o oarecare posibilitate să ne întoarcem la restricțiile caracteristice izolării forțate sau să menținem regula distanțării sociale pentru anii care vor urma. Așadar meseria de livrator de mâncare este cu siguranță una de viitor. 

Având în vedere climatul socio-economic actual aceste meserii sunt pe val și este posibil să rămână așa pentru multă vreme. Chiar dacă nu plănuiești o reorientare în carieră, n-ar strica să le încerci, mai ales în acest moment. S-ar putea să-ți salveze economiile!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata