4 avantaje ale unui leasing auto operational Mercedes-Benz

Brandul Mercedes-Benz nu este pentru oricine. Stii probabil acest lucru. Pozitionarea super-premium pe care o adopta constructorul german de autoturisme vine la pachet cu o calitate ridicata a masinilor, dar si, evident, cu un pret pe masura.

Singura zona in care nivelul de accesibilitate la aceste autoturisme creste este sectorul de finantare auto, unde regasim 3 procedee distincte de achizitie a unui autoturism Mercedes-Benz:

  • Creditare auto
  • Leasing Financiar
  • Leasing Operational

Desigur, exista si posibilitatea de inchiriere, insa, in acest caz, discutam despre posedarea pe termen lung a unui autoturism al brandului german.

In schimb, in continuare ne vom concentra atentia pe metodele de achizitie propuse anterior si, cu precadere, pe achizitia unei masini Mercedes-Benz prin leasing operational.

Desi disponibila si pentru persoane fizice, achizitia unei masini in leasing operational – sau a unei flote de autorisme – reprezinta, de cele mai multe ori, solutia ideala pentru companiile care doresc sa isi dezvolte parcul de autovehicule sau sa adopte o pozitionare de brand premium.

Serviciul de leasing auto Mercedes-Benz, de tip operational, ofera un set de avantaje majore pentru companii, beneficii care sunt localizate in eficientizarea:

  • investitiilor
  • timpului
  • managementului

Haide sa vedem care sunt, concret, 4 dintre aceste avantaje.

In primul rand, vorbim despre:

Timp

Achizitionarea unui autoturism, sau a unei flote de masini, in regim de leasing operational, transfera o serie de obligatii de la client, catre compania de leasing.

Mai precis:

  • Compania de leasing se ocupa de intocmirea documentelor
  • Plata taxelor revine, de asemenea, in sarcina companiei de leasing (desigur, taxele vor fi incluse in rata lunara a leasingului)
  • Mai mult, firma de leasing se va ocupa de gestionarea masinilor

Astfel, antreprenorului ii ramane mai mult timp pe care il poate folosi pentru a se concentra pe managementul companiei.

Un alt avantaj oferit de achizitia unei masini in leasing operational (sau a unei flote de autovehicule), este dat de un:

Nivel ridicat de predictibilitate

Lipsa obligativitatii de a plati un avans, dar si regimul de rate fixe lunare, ofera locatarului (clientului) un nivel ridicat de predictibilitate financiara si o gestionare a resurselor mai eficienta.

Acest fapt reprezinta un avantaj major pentru companii, in principal, daca ne gandim la faptul ca un astfel de leasing se poate intinde pe mai multi ani, iar nevoia de stabilitate pe termen mediu si lung, dar si de eficienta financiara, intr-o companie, reprezinta conditii vitale.

Achizitia unei/unor masini in leasing, prin serviciul operational, mai confera un avantaj major in ecosistemul de managerial al unei companii, si anume:

Management de flota externalizat

Presiunea timpului si a rezultatelor, dar si complexitatea proceselor de management dintr-o companie reprezinta factori cu care antreprenorii se confrunta inevitabil, in administrarea unui business.

In acest caz, un stres in plus pentru manageri, mai ales acolo unde flota auto reprezinta un asset vital in activitatea de business, nu este de dorit sub nicio forma.

Achizitia auto in leasing operational inlatura, insa, presiunea pe care o flota auto o impune asupra managementului, prin oportunitatea de a externaliza total procesele de intretinere a autoturismelor.

In acest fel, managementul flotei revine in sarcina companiei de leasing, oferind garantia continuitatii si lasand cale libera antreprenorului sa se ocupe de alte chestiuni administrative.

Un ultim avantaj oferit de leasingul operational este:

Siguranta

Odata cu transferul major al sarcinilor de administrate a flotei auto de pe umerii clientului, in responsabilitatea companiei de leasing, cel dintai se bucura – cel mai important – de garantia disponibilitatii perpetue a flotei de autovehicule.

Clientul este intotdeauna acoperit, chiar si atunci cand survin anumite situatii care nu pot fi controlate.

Mai precis, in cazul unor evenimente neprevazute precum defectiuni sau alte incidente, care pun oricare dintre autoturisme in imposibilitatea de a fi utilizate, compania de leasing se oblige sap una la dispozitie autovehicule de schimb temporar, in cele mai multe dintre cazuri.

De asemenea, firma de leasing se va ocupa de reparatiile necesare.

Majoritatea avantajelor oferite de o companie care ofera masini in leasing operational au aplicabilitate generala, atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice, beneficiind de acestea.

Dintre cele doua categorii de clienti, insa, persoanele cu caracater juridic resimt la adevaratul potential avantajele pe care leasing-ul auto operational le ofera, cu atat mai mult, daca vorbim de achizitia unui autoturism sau a unei flote de autoturisme Mercedes-Benz de la Auto Schunn.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata