4 sfaturi utile care te vor ajuta să alegi oglinda perfectă pentru camera de zi

Oglinda nu este doar un obiect care îți reflectă imaginea, ci și un element decorativ care poate transforma și înfrumuseța aspectul camerei de zi. O oglindă poate lumina și mări optic chiar și cele mai mici încăperi, făcându-le mai confortabile, mai primitoare și mai frumoase. Pentru a te bucura de aceste efecte, trebuie să ții cont de câteva aspecte de baza atunci când alegi oglinda pentru living.

1. Ia în considerare mărimea oglinzii și a peretelui

Mărimea este primul lucru pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când cauți o oglindă. Dimensiunea oglinzii ar trebui să fie determinată de câțiva factori, precum suprafața peretelui pe care o așezi și impactul pe care îți dorești să îl obții în camera de zi. Dacă vrei ca oglinda să fie un element principal al sufrageriei, alege una de dimensiuni mari. O oglindă mare va face încăperea să pară mai spațioasă, dându-i în același timp un aer dramatic. Când așezi o oglindă medie sau mare pe peretele opus unei ferestre, camera va deveni mai luminoasă.

Dacă vrei să folosești oglinda ca parte a unui aranjament decorativ format și din alte elemente (fotografii, tablouri, alte oglinzi etc.), îndreaptă-ți atenția către o oglindă mai mică. Nu lua nicio decizie înainte să măsori peretele pe care vrei să așezi oglinda. Astfel, vei ști cât spațiu ai la dispoziție și nu vei alege o oglindă prea mare.

2. Ține cont de formă pentru a obține efectul dorit

O oglindă pătrată sau dreptunghiulară oferă un aspect clasic, curat, tradițional, însă alegerea unei oglinzi într-o formă mai neobișnuită poate atrage atenția asupra unui perete, chiar dacă oglinda este mică sau nu are o ramă decorativă.

Pentru un aspect simplu, dar de efect, alege o oglindă circulară sau ovală. Oglinzile triunghiulare și în formă de diamante sunt ideale pentru a oferi o vibrație modernă și sofisticată camerei. Dacă vrei să îndrepți toate privirile asupra oglinzii, alege una îndrăzneață, cu o formă ieșită din comun, cum ar fi cea de stea.

3. Găsește stilul potrivit

Înainte să dai comandă oglinzi pe site la Vivre, trebuie să te uiți cu atenție la stilurile disponibile în magazinul online. De exemplu, vei observa că unele oglinzi nu au rame – dimensiunea sau forma lor sunt suficiente pentru a crea efectul dorit în încăpere sau pentru a completa designul camerei. Poți, în schimb, să cumperi o oglindă cu ramă din lemn, metal sau plastic, cu un aspect elegant.

Pentru un efect extravagant, alege o oglindă cu ramă metalizată, care va stârni interesul și admirația invitaților. Poți opta și pentru oglinzi cu rame mozaic pentru un aspect jucăuș și distractiv.

4. Atenție la culoarea ramei

Dacă alegi o oglindă cu ramă decorativă, optează pentru o culoare care se potrivește cu decorul camerei. O ramă în culori neutre (alb, negru, gri) va arăta bine în aproape orice încăpere. Metalele aurite, cum ar fi aurul sau argintul, conferă un aspect luxos, care se potrivește perfect unui design modern sau formal.

Dacă alegi o oglindă cu rama viu colorată, încearcă să creezi un contrast plăcut. Poți achiziționa, de exemplu, o oglindă cu rama colorată într-o nuanță mult mai deschisă sau închisă decât vopseaua de pe perete. Astfel, contrastul obținut va fi unul de efect, fără a obosi ochiul.  

O oglindă pentru camera de zi reprezintă un element util și decorativ important în orice locuință, indiferent că vorbim de o casă sau de un apartament. Sfaturile de mai sus te vor ajuta să găsești oglinda perfectă pentru stilul încăperii, precum și pentru nevoile tale și ale celor dragi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata