4 trend-uri populare în vestimentația masculină

2

Să ții pasul cu moda poate fi obositor, mai ales atunci când tendințele se schimbă peste noapte. Chiar și specialiștii cu experiență în domeniul consilierii vestimentare masculine își inițiază clienții în arta identificării acelor tendințe care nu trebuie vânate pentru simplul fapt că vor dispărea înainte să își merite investiția.

În vestimentația masculină, simplitatea este o trăsătură de bază a celor mai importante trend-uri care, în general, reprezintă mai mult decât piese pe care trebuie să le ai pentru că le are toată lumea. Tendințele de urmat sunt cele rezistente în timp, care participă activ la un bun management al bugetului, fără să afecteze imaginea impecabilă pe care o urmăresc toți bărbații atenți la felul în care arată.  

Din fericire, așa sunt și aceste 5 trend-uri deja populare din anii anteriori, dar numai bune de adoptat și în 2020, propuse de specialiști cu o vastă experiență în vestimentația masculină, așa cum sunt cei de la SARTO bespoke. Iată ce piese nu trebuie să lipsească din garderoba bărbaților care vor să-și maximizeze stilul cu o investiție minimă.

Croieli relaxate

2019 a fost anul în care îmbrăcămintea strâmtă a intrat într-un con de umbră, marcând o perioadă de schimbare în industria fashion, trend care pare că o să se mențină pentru mulți ani de acum încolo. Acest trend e ca o gură de aer pentru garderobele masculine, înlocuind îmbrăcămintea lipită de piele cu croieli largi sau drept fie că este vorba de jeans, pantaloni de costum sau scouri.

Adoptarea acestei tendințe pare ușoară, însă riscul unui aspect neîngrijit este destul de mare. O ținută oversized corect implementată presupune creare unei compoziții echilibrate, prin păstrarea formei unei siluete curate. Asocierea dintre o pereche de pantaloni strâmți și un sacou oversized este disproporționată și va crea disconfort în tabloul de ansamblu al ținutei. Secretul este asocierea unor croieli similare din cap până în picioare. În cazul în care partea de jos este relaxată, la fel ar trebui să fie și partea de sus.

Jachete extraordinare

Pentru că fiecare piesă de la SARTO bespoke este în slujba unui look impecabil, opțiunile SARTO pentru zilele friguroase îmbină funcționalitatea cu estetica, întregind o ținută deosebită, fie casual, business sau de gală. Modelul „clasic” rezistă tuturor trend-urilor și are multe în comun cu „elegant”, fiind o piesă de rezistență în garderoba domnilor pentru mult timp de la achiziție. Alegerea ideală pentru toamnă sau primăvară, trench-ul este o piesă de exterior pe cât de elegantă, pe atât de funcțională. Este lungă, impermeabilă și arată foarte bine peste ținutele de zi – casual, business sau elegante. Dacă este purtat peste ținutele casual, trench-ul camel este o alegere rezistentă în timp, dar și o declarație de stil. Dacă este purtat peste costume business sau elegante, alegerea unui trench coat Jones în culori din sfera negru sau bleumarin, ar fi mai potrivită. 

Combinația costum-tricotaj

Recent cămășile au fost înlocuite cu malete tricotate și nu doar pentru că au scăzut temperaturile. Această schimbare de stil pare că are de gând să rămână în garderobele masculine și arată suficient de atemporal pentru a deveni o combinație naturală. Partea frumoasă a acestui trend este că riscul de a da greș este minim. Atâta timp cât costumul asociat cu pulover nu este unul de gală, combinația are toate șansele să fie una câștigătoare. Piesa de bază într-o astfel de situație este gulerul maletei tricotate care trebuie să fie dintr-o lână fină sau cașmir, astfel încât să alunece natural și să nu creeze întreruperi în imaginea de ansamblu.

Sneakers rezistenți la apă

Inspirați de moda funcțională, snearks-ii rezistenți la intemperii sunt cei care vor purta pașii bărbaților mereu pregătiți, în 2020. Pantofii sport Loake Sprint în stil sneaker, din piele naturală, cu talpă de cauciuc, vopsiți manual sunt pe cale să devină cei mai buni prieteni ai bărbaților în sezonul primăvara-vară 2020. Aceste modele au un finisaj unic, deoarece culoarea se adaugă în straturi, peste o baza naturală, ceea ce accentuează o patină de culoare individuală pentru fiecare pereche. Se asociază cu pantaloni chino și cămașă simplă sau tricou polo pentru un look preppy.

Moda înseamnă mai mult decât achiziții necontrolate și piese de unică folosință. Adevăratele tendințe sunt cele care schimbă comportamente și care stau mai mult decât un sezon în garderobă, fiind mereu o sursă de inspirație pentru cele mai reușite outfit-uri. Acesta este unul din secretele pe care o să-l afli la o discuție cu un consultant SARTO bespoke, atelierul autentic în care bărbații trăiesc experiențe unice în drumul lor spre piesele vestimentare care îi definesc, dincolo de efemeritățile modei și ale industriei fast-fashion. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata