5 beneficii extrasalariale pe care angajații tăi le vor aprecia

8

Din ce în ce mai mulți angajatori conștientizează importanța beneficiilor extrasalariale oferite angajaților. Dacă în urmă cu câțiva ani acestea se rezumau la tichetele de masă și tichetele cadou, variantele pe care organizațiile de astăzi le pot utiliza sunt mult mai multe. Totul pentru ca angajații să se simtă recompensați pe măsura eforturilor depuse și să vină cu plăcere la serviciu.

Iată cinci dintre cele mai des întâlnite beneficii oferite angajaților în afara salariului, în anul 2019.

Tichete de masă și tichete cadou

Tichetele de masă rămân, probabil, cel mai popular dintre beneficiile oferite de angajatori, beneficiind și de o serie de facilități fiscale deloc de neglijat (taxe 0 pentru angajatori și impozit de 10% pentru angajați).

Tichetele cadou sunt scutite de taxe sau impozite atunci când sunt oferite angajaților cu anumite ocazii prevăzute de lege, așa cum sunt zilele de Paști, de Crăciun, de 1 iunie sau de 8 martie.

Asigurări private de sănătate

Asigurările de sănătate pentru angajați beneficiază și ele de facilități fiscale. Dincolo de facilitățile legale, orice colectiv se va simți protejat atunci când organizația oferă o asigurare de sănătate de grup. Angajații vor beneficia de sprijin pentru acoperirea serviciilor medicale, atunci când au nevoie de acestea.

O asigurare privată de sănătate înseamnă o grijă în minus pentru angajați. Aceștia se vor putea concentra mai bine pe sarcinile curente știind că, atunci când neprevăzutul apare, asigurarea le va acoperi costurile medicale. Ei vor putea avea acces la servicii medicale de calitate, din clinici private renumite.

Prin Signal Iduna, de exemplu, poți accesa 3 tipuri de asigurări de sănătate pentru angajați diferite, inclusiv cu spitalizare.

Asigurarea de sănătate pentru angajați Signal Enterprise este un produs modular, care poate fi configurat în funcție de caracteristicile grupurilor sau subgrupurilor din cadrul unei companii. Acesta poate fi adaptat anual în funcție de nevoile specifice ale companiei care o încheie.

Asigurarea Vital Care de la Signal Iduna este asigurarea de sănătate pentru companii care acoperă costurile serviciilor medicale în cazul diagnosticării cu cancer. Angajații beneficiază de suport extins, chiar din primele stadii ale afecțiunii.

Critical Care este asigurarea de sănătate pentru angajați ce oferă acoperire pentru 31 de boli grave, sub forma unei indemnizații primite de asigurat din momentul în care a fost diagnosticat cu una dintre acestea. În acest fel, asiguratul beneficiază de o sumă de bani cu care poate plăti serviciile medicale care îi sunt necesare.

Cursuri profesionale

Printre cele mai apreciate beneficii extrasalariale oferite angajaților se numără cursurile profesionale. Cursuri de calificare, de specializare sau perfecționare și chiar parcurgerea unor cursuri online. Angajatorii asigură astfel dezvoltarea competențelor profesionale ale angajaților, cu beneficii multiple pentru întreaga companie.

Interesul angajatorului față de parcursul profesional al angajatului și oferirea șansei de a se perfecționa este cu siguranță motivantă.

Abonamente la sălile de fitness

Sunt mari șanse ca angajații care fac sport să fie mai sănătoși și mai plini de energie! Îmbucurător este faptul că procentul celor care fac sport este în creștere în ultimul timp, iar oferirea unui abonament la o sală de fitness va mări, cu siguranță, acest procent.

Pensii private pilon III

Pilonul III al pensiei private beneficiază de deduceri din impozit, atât pentru angajat, cât și pentru angajator, în limita sumei de 400 de euro/an.

Beneficiile extrasalariale sunt una dintre modalitățile de motivare a angajaților. În ultimii ani, din ce în ce mai mulți angajatori realizează acest aspect, diversificând opțiunile în ceea ce privește aceste beneficii.

De la tichete de masă la asigurări de sănătate de grup și contribuția la Pilonul III de pensii la programul flexibil de lucru, oferirea de abonamente la sălile de sport sau participarea la cursuri profesionale, toate contribuie la motivarea și gradul mai bun de retenție al angajatului în cadrul organizației.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News