Când și de ce să folosești înălțătorul auto pentru copil

Dacă te pregătești să pornești într-o călătorie cu mașina, ia în calcul faptul că drumurile lungi pot fi foarte inconfortabile pentru copil. Poziția pe care o are pe bancheta din spate poate să îi provoace acestuia o stare de agitație, lucru care te va determina să faci popasuri dese. 

Iată în ce situații este indicat să folosești înălțătoare auto pentru cei mici, pentru a te asigura că drumul va fi relaxant și sigur pentru toată lumea.

Folosește înălțătoare auto pentru copil când parcurgi un drum lung

Atunci când pleci la drum lung alături de familie, trebuie să te asiguri că toți cei aflați în mașină sunt în siguranță, iar din acest punct de vedere, copiii necesită atenție specială. 

Centura trebuie purtată de toți pasagerii, însă nu este utilă pentru orice categorie de vârstă, caz în care se folosește scaunul de mașină și înălțătorul. De aceea, ar trebui să oferi condiții de călătorie în siguranță inclusiv celor mici și să folosești  înălțătoare auto pentru copii, dacă aceștia au ajuns la vârsta recomandată pentru ele.

Înălțătoarele auto pentru copil se folosesc până la maximum 40 kg

Înălțătoarele auto sunt indicate pentru copiii care au greutatea până în 36-40 kg. Ulterior, copiii pot ocupa un loc pe bancheta din spate, asigurați cu centură, deoarece aceasta se va potrivi pe înălțimea și greutatea lor. 

Folosește înălțătoare auto pentru confort

Copiii au nevoie de confort în mașină, pentru că ei se simt în largul lor atunci când au mobilitate. În general, ei nu se simt confortabil în scaune auto, fiind condiționați în mișcări, însă înălțătoarele auto sunt foarte comode, pentru că sprijină corpul și coatele datorită formei pe care o au, și în acest mod previn amorțeala brațelor. 

Înălțătoarele auto se folosesc doar după o anumită vârstă

Înălțătoarele auto nu sunt recomandate pentru nou-născuți, ci sunt indicate pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 22 și 36-40 de luni. 

Bebelușii trebuie așezați obligatoriu  în scaune de mașină special create pentru a corespunde nevoilor acestora, iar înălțătoarele sunt folosite puțin mai târziu, atunci când copilul împlinește 3 ani sau depășește limita de kilograme specificate din punct de vedere legislativ.

Trebuie să utilizezi înălțătoare auto când copilul este prea mic pentru centură

Centura de siguranță a mașinii nu este potrivită pentru orice categorie de vârstă, iar pentru aceasta există reglementări speciale la nivel legislativ. Copiii prea mici nu sunt susținuți cum trebuie de centură, din cauză că aceasta nu se mulează pe corpul lor și nu îi protejează îndeajuns, astfel că înălțătoarele auto sunt mult mai confortabile, dar și foarte eficiente în caz de accident. 

Înălțătoarele moderne sunt dotate cu ISOFIX, o măsură în plus de siguranță, ce constă în montarea unor tije suplimentare la nivelul scaunului, prin care se realizează prinderea de suport.

Înălțătoarele auto previn loviturile în caz de accident

Accidentele nu pot fi prevenite decât prin măsuri de siguranță, astfel că, pentru copii trebuie să ai în vedere aceste măsuri. Când centura nu este încă utilă din cauză că nu se potrivește copilului, înălțătoarele auto sunt mult mai eficiente și oferă siguranță. Înălțătoarele pentru mașină sunt stabile și sigure, protejând foarte mult copiii în cazul unui impact.

Siguranța copilului atunci când pleci cu mașina la drum este foarte importantă. Înălțătoarele auto reprezintă o variantă comodă pentru a-i oferi celui mic un plus de confort când acesta nu mai poate folosi un scaun auto, dar și un adevărat ajutor pe care îl ai la îndemână, oferindu-ți siguranța că, în cazul unui accident, copilul este protejat. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner