Ce implică bucătăria modernă?

Și tu te întrebi cum poți transforma bucătăria în cel mai cald colțișor al casei tale? Ei bine, nimic nu este mai simplu dacă îți dorești cu adevărat și ești o fire creativă și implicată. Uneori bucătăria pare un loc de calvar pentru că după zilele extenuante de la serviciu trebuie să și pregătești mâncarea pentru cei dragi. Însă, cu toate acestea, gătitul poate fi și o plăcere, un hobby sau un mod plăcut de a te relaxa în zilele de weekend. Pentru cuplurile tinere, persoanele proaspăt căsătorite sau pentru cei cu un stil de viață activ, bucătăriile amenajate modern, deschise, în conexiune cu livingul sau cu aplicații de tip smart-home, sunt alegerea cea mai facilă.

Amenajarea unei bucatarii moderne implică atenția sporită chiar și pentru cele mai mici detalii de amenajare interioară.  Acest tip de bucătării este conceput într-un mod cât mai practic deoarece deservesc persoane active care petrec timp limitat în bucătărie. Mâncatul pe grabă, servirea ceaiului și a cafelei sunt activități specifice unei bucătării moderne. Piesele de mobilier sunt practice, nu prezintă artificii de design și sunt minimaliste. Nuanțele sunt de obicei deschise la culoare ori crem închis, bej sau cărămiziu. Decorul este conceput din elemente prelucrate din inox, sticlă și aliaje de aluminiu.

Dacă ai o bucătărie mică fă în așa fel încât să dai impresia de spațiu. Un truc este reprezentat și de culoarea finisajelor. Alege culori deschise pentru gresie, pardoseală, faianță și perdele sau obloane. Păstrează aceeași tușă și în cazuri decorațiunilor pentru spațiul de gătit. Piesele de mobilier trebuie să fie firave și compacte. 

De asemenea, estetica este importantă indiferent de dimensiunea sau forma pe care o are bucătăria ta. Cu siguranță nu vrei ca musafirii să-ți vadă țevile de instalație ce-ți trec prin bucătărie. Nici măcar pentru familia ta sau chiar și pentru tine nu va fi plăcut să le vezi în fiecare zi sau ori de câte ori servești cafeaua. Așadar, o cornisa este potrivită pentru estomparea tuturor lucrurilor practice, dar inestetice. Elementele decorative sunt cele care conferă spațiului de luat masa un aer aparte. Cornisele nu sunt doar cele care maschează țevile din casă, ci și măștile de galerie ce susțin perdelele de interior.

Pentru o bucătărie cu aspect primitor, dar care se vrea a fi minimalistă și plantele decorative au un rol aparte. O poliță pe care să adaugi ghivece cu răsaduri de plante aromatice ar fi o idee numai bună. Așa, ai și parte de plantele tale preferate de fiecare dată când vrei să dai gust preparatelor.

Alege-le pe cele precum busuioc, rozmarin, mentă și chiar lavandă. De asemenea, seara poți aprinde bețișoare parfumate sau lumânări cu mirosuri tematice în funcție de sezon. Oricum ai decora o încăpere, atmosfera este cea care conferă starea de bine. 

Decorează-ți bucătăria cu plăcere și înarmează-te cu răbdare. Desigur, vibe-ul pozitiv este mai mult decât binevenit.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata