Ce iPhone 13 să cumpăr? Ghid pentru a alege cel mai bun model pentru tine

Inițial, Apple lansa un singur iPhone pe an, așa că procesul de cumpărare era destul de simplu: dacă voiai un iPhone nou, acesta era cel pe care trebuia să-l cumperi. Cu toate acestea, gama de opțiuni a crescut în ultimul deceniu.

În 2014, marca a introdus pentru prima dată două modele diferite, un număr care a crescut la trei în 2017. În 2020, compania a crescut din nou acel număr la patru modele. Și, în 2021, povestea nu a fost diferită cu iPhone 13.

În magazine găsim în prezent patru modele diferite – pe lângă cele din anii precedenți care sunt încă în vânzare. iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro și iPhone 13 Pro Max. Toate au multe elemente în comun, dar au și unele diferențe cheie care sunt esențiale atunci când alegi unul sau altul.

Pentru a simplifica procesul de selecție, am pregătit acest ghid simplu pentru cumpărarea noului iPhone 13. Un ghid care explică care sunt principalele diferențe dintre modele, precum și care este mai potrivit pentru fiecare tip de persoană.

Ar trebui să cumpăr iPhone 13?

Pe scurt: este modelul perfect pentru aproape toată lumea. De ce? Este cea mai echilibrată opțiune în ceea ce privește prețul, performanța și dimensiunea. Și, fără îndoială, este și unul dintre cele mai recomandate telefoane ale acestui an.

iPhone 13 are o autonomie destul de bună – superioară celei a iPhone 12 –, rezistă la scufundarea în apă, este compatibil cu accesoriile MagSafe, este disponibil în mai multe culori, crestătura lui este puțin mai mică, este super bine construit și are un design atractiv. De asemenea, are un ecran OLED compatibil cu tehnologii precum HDR care, pe lângă faptul că strălucește mai mult decât modelul anterior, este excelent atât la calibrare, cât și la performanță. Și la asta trebuie să adăugăm cel mai puternic procesor al momentului: A15 Bionic.

Un alt factor interesant al acestui model este dimensiunea. Ecranul său măsoară 6,1 inchi, ceea ce îl plasează într-un loc destul de plăcut între manevrabilitate și suprafața disponibilă a ecranului. Este mare, dar ușor de utilizat cu o singură mână.

Pe de altă parte, iPhone 13 are cea mai bună cameră principală din segmentul său de preț. Acest lucru se datorează, parțial, diferitelor îmbunătățiri pe care Apple le-a încorporat noului model: senzorul principal este mai bun, obiectivul are o deschidere mai bună și sistemul de stabilizare este mai avansat.

În plus, iPhone 13 are un unghi larg care s-a îmbunătățit în anumite situații datorită unui nou senzor și a diferitelor îmbunătățiri implementate la nivel de software.

Prin urmare, are tot ce ar putea avea nevoie o persoană . Este fiabil, rapid, are o autonomie bună, un design atractiv și o cameră super bună.

Ar trebui să cumpăr iPhone 13 mini?

iPhone 13 mini, după cum sugerează și numele, este o versiune mai compactă a iPhone 13. Beneficiile sale nu se schimbă. Același design, aceeași cameră, același procesor… Am găsit doar trei diferențe față de modelul imediat superior: preț, dimensiune și autonomie.

Pentru a ne face o idee: ecranul său măsoară 5,4 inci, mult mai puțin decât cele mai populare telefoane de pe piață.

Dezavantajul unei dimensiuni atât de compacte este că bateria din interiorul telefonului este inevitabil mai mică, ceea ce se traduce printr-o autonomie mai mică.

Apropo, iPhone 13 mini este cel mai ieftin dintre toate.

Ar trebui să cumpăr iPhone 13 Pro?

iPhone 13 Pro ia baza modelului standard și implementează diverse îmbunătățiri în ceea ce privește fotografierea, ecranul și autonomia.

iPhone 13 Pro are o cameră principală cu un senzor și mai mare decât iPhone 13. De asemenea, are un obiectiv cu o deschidere mai mare, care împreună se traduce într-o cameră capabilă să capteze mai multă lumină.

Unghiul larg, pe de altă parte, este mult mai bun decât cel al iPhone-ului convențional 13. Și acesta, în plus, este capabil să facă fotografii în modul macro, lucru pe care nici iPhone 13, nici iPhone 13 mini nu sunt capabili să facă.

13 Pro are și un teleobiectiv de trei ori pe care, iar dacă îți place fotografia îl vei aprecia foarte mult.

Cealaltă îmbunătățire importantă față de modelul standard se găsește în ecran, care încorporează tehnologia ProMotion. Aceasta variază rata de reîmprospătare a ecranului în mod dinamic, atingând vârfuri de 120 Hz.

Și, în sfârșit13 Pro are un finisaj exterior ceva mai premium, cu părțile laterale din oțel inoxidabil și un finisaj mat pe geamul din spate. Dimensiunea sa este exact aceeași cu cea a iPhone-ului obișnuit 13.

Ar trebui să cumpăr iPhone 13 Pro Max?

iPhone 13 Pro Max, bijuteria din coroana noului catalog, spre deosebire de anul trecut nu are o cameră mai bună decât 13 Pro. Singurele diferențe sunt de mărime – are un ecran de 6,7 inchi și autonomie, care este mult mai mare decât cea a iPhone 13 Pro.

Prin urmare,  iPhone 13 Pro Max este recomandat doar acelor persoane care doresc să aibă iPhone cu cel mai mare ecran posibil sau, în orice caz, unul dintre telefoanele cu cea mai bună autonomie de pe piață. Desigur: prețul său crește față de iPhone 13 convențional.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata