Ce părere aveți despre vacanțele în Bulgaria?

Sunt mulți români care se bucurau în fiecare an de vacanțele în Bulgaria, dar iată că în ultimul timp nu vor să mai meargă deloc în această țară. Motivele sunt clare, în Bulgaria se fură ca-n codru. Trebuie să fiți atenți la autoturism, la lucrurile de valoare, la buzunare, iar în plus furturile sunt foarte frecvente chiar și în anumite hoteluri sau pe plaje. În Bulgaria sunt mulți hoți de buzunare și în orașele mari, cum este Sofia, dar și în stațiunile situate pe litoralul Mării Negre.

Desigur opinia oamenilor despre Bulgaria nu s-a schimbat în ceea ce privește frumusețea acestor meleaguri, aceasta fiind considerată o țară frumoasă, însă când pleacă în vacanță oricine își dorește să se relaxeze și să se simtă în siguranță.

Mulți turiști sunt tentați să aleagă Bulgaria atunci când vor să petreacă o vacanță la mare pentru că plajele sunt curate. În plus ei au aflat că stațiunile de pe litoralul din Bulgaria sunt frumoase, iar prețurile sunt accesibile la mâncare și cazare.

În ceea ce privește curățenia plajelor și a apei de mare din Bulgaria, s-a constatat că această țară se află înaintea altor țări europene, precum sunt Spania, Italia și Portugalia. În opinia turiștilor, apa mării este destul de curată în Bulgaria, fără alge, limpede și transparentă. Mulți dintre turiști spun despre plajele din această țară că sunt destul de curate, au nisipul mai fin, apa fiind curățată frecvent de alge.

Litoralul bulgăresc încântă prin plajele cu nisip fin, foarte puține au și pietre pe faleză. Lungimea plajelor este impresionantă, cea mai frumoasă stațiune fiind Sunny Beach. Mulți dintre românii care au fost în vacanță în Bulgaria consideră Sunny Beach un loc minunat, una din cele mai mari stațiuni amenajate cu vedere la mare. Sunny Beach are o plajă imensă, cu nisipul fin și moale, iar apa mării este curată, fără alge. Această stațiune este modernă, oferă multe variante de cazare, nu este zgomotoasă, iar noaptea este luminată astfel încât oferă un peisaj uimitor, chiar mai fascinant ca în timpul zilei. Sunt mulți români care vin aici în fiecare an și care preferă să se odihnească pe plaja minunată din Sunny Beach.

Turiștii care preferă și mai mult liniștea și vor să se bucure de mare, pot merge la plaja Shkorpilovtsi care are o lungime de aproximativ 13 km. Aceasta se află la 40 km de Varna și este neamenajată.

Una dintre cele mai preferate stațiuni pentru vacanță este Nisipurile de Aur, aceasta oferă multe posibilități de distracție. Are plaja de aproximativ 3,5 km, numeroase hoteluri și restaurante, posibilități de practicare a sporturilor acvatice, scufundări de vis în mare.

Inspectorii care  se ocupă cu protecția mediului au verificat curățenia plajelor și a mării în zona stațiunilor din Bulgaria de la Marea Neagră și au ajuns la concluzia că marea pe coasta Bulgariei este curată. Ei spun că nu există deversări netratate de canalizare în mare, turiștii pot să se bucure de plajă, de soare, de odihnă și băile în mare. Potrivit ministrului turismului din Bulgaria, apa din Marea Neagră de pe litoralul bulgăresc este curată și turiștii pot fi siguri de acest lucru. Inspectorii fac mereu controale de acest fel la începutul sezonului estival pentru a verifica puritatea apei mării, curățenia plajelor și astfel pot asigura turiștii că nu există plaje cu o calitate rea a apei.

În ultimii ani Bulgaria a impresionat prin litoralul de la Marea Neagră, prin stațiunile care oferă numeroase posibilități de recreere și divertisment, pe care investitorii le-au dezvoltat în mod activ, le-au transformat din teritorii goale în locuri minunate. În Bulgaria vin turiști din toată lumea – români, polonezi, britanici, italieni, olandezi și care sunt iubitori de distracții de zi și de noapte.

Românii care au aflat despre furturile din Bulgaria au mari rețineri atunci când vine vorba de alegerea acestei țări ca destinație de vacanță. Cei care au întâmpinat probleme de acest fel au apelat la consulul României în Bulgaria, și-au prezentat problemele pe care le-au întâmpinat, de la cele mai mici până la cele mai grave, cum este de exemplu furtul unei mașini sau a bunurilor care se aflau în aceasta.

Oamenii care au avut evenimente nefericite în Bulgaria au reușit să soluționeze problemele create cu ajutorul unui avocat în Bulgaria Denislav Marinow care i-au ajutat să acționeze în judecată. Se poate întâmpla ca anumite probleme să nu poată fi rezolvate pe cale amiabilă (cum sunt plata despăgubirilor, recuperarea unor sume importante de bani, sau furtul unei mașini) și de aceea cu ajutorul unui avocat se poate recurge la acționarea în judecată.

Turiștii care merg în Bulgaria trebuie să știe că aici sunt hoteluri cu parcări private, care dispun de camere video, în care mașinile lor sunt în siguranță. În stațiuni există și posturi de polițe pentru monitorizarea traficului. Cei care parchează în locuri interzise pot ajunge în situația ca mașina să le fie ridicată de poliție și în plus vor fi nevoiți să plătească o taxă și o amendă mare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata