Cele mai bune 3 canapele pentru o casă mică

Canapeaua este unul dintre cele mai importante obiecte de mobilier din locuință. De obicei o așezăm în living și optăm pentru modele extensibile, practice și confortabile, care să ne ajute să economisim spațiu, însă nu sunt singurele canapele pentru care putem opta. Află care sunt cele mai bune modele pe care le poți achiziționa pentru o casă mică, din articolul pe care ți l-am pregătit.

Canapele fixe

Dacă ai o locuință de dimensiuni reduse, primul model pentru care poți opta este canapeaua fixă. Aceasta este construită pe un schelet imobil și nu își poate modifica forma în funcție de nevoile tale, însă reprezintă un obiect de mobilier foarte durabil în timp. Canapeaua fixă este potrivită pentru un living mic și poate fi folosită chiar și de două sau trei persoane, astfel încât toată lumea să se bucure de confort. Ai mai multe dormitoare și nu ai nevoie de o canapea care se extinde? Canapeaua fixă este soluția potrivită pentru tine!

Canapele extensibile 

Canapeaua extensibilă reprezintă unul dintre cele mai populare modele. Din fericire, poți găsi canapele extensibile ieftine, care îți oferă suficient confort pentru a înlocui un pat, fiind disponibile în mai multe dimensiuni. Dacă ai un dormitor cu un pat mare, nu știi când poți avea musafiri peste noapte. De aceea, canapeaua care se transformă în pat își dovedește utilitatea. Mai mult, canapeaua poate fi folosită nu doar ca pat ocazional, ci poate înlocui patul. Atunci când locuiești într-o garsonieră de mici dimensiuni, cu siguranță îți dorești ca încăperea să arate că o sufragerie pe timpul zilei și ca un dormitor pe timpul nopții, atunci când canapeaua se extinde.

Canapelele extensibile te ajută să economisești spațiu, lucru de dorit în apartamente mici sau în garsonieră și te ajută să oferi funcționalități diferite aceleiași camere. Mai mult, majoritatea canapelelor extensibile sunt prevăzute și cu ladă de depozitare, unde poți așeza lenjeria, pernele sau alte obiecte de mici dimensiuni. Pentru că o canapea extensibilă este concepută pentru o funcție dublă, este rezistentă și îți oferă confortul de care ai nevoie.

Colțarele

Nu îți dorești o canapea fixă sau un model extensibil? Colțarul cu șezlong poate fi o variantă de efect, deoarece poate fi instalat atât în centrul camerei, cât și într-un colț disponibil. Chiar dacă nu dispui de un spațiu generos, la fel ca o canapea, colțarele pot fi simple și extensibile. Modelele simple și fixe sunt spațioase și îți oferă confort, în timp ce coltarele extensibile cu două sau trei locuri pot servi drept pat pentru invitați, la nevoie. Le poți așeza lipite de perete sau în centrul încăperii, pentru un design spectaculos.

Dimensiunea canapelei trebuie să fie principalul criteriu în alegerea acestui obiect de mobilier, care să corespundă încăperii în care o așezi. Cu toate acestea, faptul că o canapea este masivă, nu înseamnă că nu se poate integra într-un spațiu mic. Alege o canapea compactă și evită modelele cu brațe voluminoase. O altă alternativă poate fi canapeaua cu două sau trei locuri, combinată cu un taburet sau un scaun.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata