Cele mai dorite modele de garduri rezidenţiale în 2021

Fiecare proprietar îşi doreşte ce e mai frumos şi mai special pentru locuinţa sa. Pentru a fi sigur că ia cele mai bune decizii, consultă internetul în căutare de proiecte şi modele, atât pentru obiectele din interior, cât şi pentru cele de exterior, iar din această ultimă categorie gardurile sunt elementele care ocupă un loc aparte. În acest an, românii au căutat să fie din ce în ce mai inventivi. Având avantajul internetului, ei au descoperit modele inedite pe care să le adapteze şi să le includă în domeniile rezidenţiale.

Un gard jaluzea este modern şi aspectuos

Unul dintre cele mai dorite modele este acela de gard jaluzea. Acesta impresionează prin aspectul său modern. Există multe firme care produc şi comercializează astfel de construcţii în România, iar cererea este foarte mare. Din ce în ce mai mulţi oameni îşi doresc acest tip de garduri, deoarece sunt versatile, uşor de întreţinut şi rezistă bine în timp. Mulţi proprietari aleg aceste garduri şi datorită faptului că oferă intimitate. Din confortul curţii, aceştia pot vedea ce se întâmplă în exterior, dar vor fi feriţi de privirile curioşilor de pe stradă, datorită inclinaţiei speciale a lamelor.

O astfel de construcţie, completată de porţi tip jaluzea, este rafinată şi se pretează atât în cazul reşedinţelor tradiţionale, imprimându-le un aer nou şi sofisticat, cât şi în cele moderne, pentru completarea designului.

Gardurile din piatră nu se demodează

Piatră este o opţiune foarte bună în cazul unui gard care împrejmuieşte o locuinţă amenajată în stil rustic. După cum este şi recunoscut, acest material este printre cele mai rezistente şi totodată nu se va demoda niciodată. Din cauză că piatră este dificilă la prelucrat, ridicarea unui astfel de gard poate fi mai anevoioasă, dar rezultatul va merita cu siguranţă tot efortul. Gardurile de acest tip sunt tot mai căutate în ultimii ani, în special în acele familii în care se pune accent pe calitatea materialelor.

Gardurile zidite câştiga teren

Ca şi în cazul celor din piatră, şi gardurile zidite au câştigat teren în acest an. Chiar dacă necesită o lucrare mai amplă faţă de alte construcţii de împrejmuire, ele sunt de dorit pentru că sunt rezistente. În realizarea lor se pot folosi cărămidă şi bolţari din beton. O astfel de construcţie se pretează în special în zonele de reşedinţă noi şi se completează vizual cu materialale din care este construită locuinţa. Din punct de vedere estetic, clar aceste garduri sunt o alegere foarte reuşită.

Tot în 2021, romanii au mai optat şi pentru alte modele de garduri – cele din lemn încă se menţin în topul preferinţelor, fiind construite în general de acele persoane care manifestă o atracţie pentru acest tip de material. Lemnul este un material mai ieftin faţă de altele, este uşor de utilizat, chiar şi de către amatori, astfel că aceasta este o soluţie la îndemână pentru bugetele medii. De asemenea, oamenii optează şi pentru garduri metalice, din beton sau din tablă, acestea din urmă prezentând avantajul că pot veni prefabricate şi se pot asambla la faţa locului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata