Cele mai populare și apreciate stațiuni de pe litoralul românesc

Mulți români care aleg să-și petreacă vacanța de vară în România optează pentru un sejur pe litoralul românesc. Ei aleg plajele autohtone pentru că sunt mai accesibile din punct de vedere al distanței decât cele de peste hotare, dar și pentru că în ultimii ani acestea s-au dezvoltat intens și oferă acum o mulțime de opțiuni când vine vorba de distracție.

Dintre toate stațiunile de pe litoralul românesc, conform studiilor efectuate de companiile de turism, dar și de portalurile de rezervări, cele mai vizitate sunt Eforie Nord, Vama Veche, Mamaia și Costinești.

Din punctul de vedere al turiștilor, aceste stațiuni sunt de preferat atât pentru unitățile lor de cazare, cât și pentru calitatea plajelor, sporturile care pot fi practicate sau mâncărurile ce se pot servi în restaurante.

 

Topul stațiunilor cu cea mai bună mâncare

Întrebați unde le place cel mai mult să mănânce atunci când merg la mare, turiștii cu experiență în vacanțe pe litoralul românesc susțin că Mamaia are cele mai bune restaurante. Pe de altă parte, nici Eforie Nord nu o duce chiar rău, aflându-se pe locul doi în topul preferințelor urmată de Costinești și Mangalia și Neptun la egalitate.

 

Topul celor mai liniștite stațiuni de pe litoral

Dacă mergi la mare în căutarea unui loc liniștit, atunci stațiunile Eforie Nord și Corbu sunt de departe ce mai bună alegere. Ambele sunt niște stațiuni unde liniștea este la ea acasă și unde atunci când mergi în concediu chiar simți că-ți reîncarci bateriile. Pe locul doi, la egalitate, când vine vorba de liniște turiștii de pe litoral susțin că Neptun și 2 Mai sunt de asemenea niște variante înțelepte, iar dacă niciuna din stațiunile enumerate până acum nu te încântă, Gura Portiței este de asemenea o opțiune.

 

Topul celor mai potrivite stațiuni de pe litoral pentru familii

Dacă mergi la mare împreună cu cei mici, atunci recomandarea specialiștilor este să alegi o unitate de cazare din Mamaia sau din Eforie Nord. Și Costinești sau Neptun sunt niște variante de luat în calcul, dar pentru activitățile pe care le poți face împreună cu cei mici, niciuna din celelalte stațiuni nu se compară cu Mamaia sau Eforie Nord.

 

Topul celor mai atrăgătoare stațiuni pentru cupluri

Și în ceea ce privește distracția în doi Mamaia este o alegere excelentă, cel puțin dacă ne ghidăm după părerea turiștilor care cunosc majoritatea stațiunilor de pe litoral. Apoi, după Mamaia, și Costinești, Vama Veche, Eforie Nord sau Neptun sunt niște variante demne de luat în seamă.

 

Topul celor mai distractive stațiuni pentru tineri

Majoritatea tinerilor români care aleg să-și petreacă vacanța de vară pe litoral optează pentru Costinești sau Vama Veche. Dar cel puțin pentru cei care iubesc sporturile de apă, există loc de distracție și în Mamaia sau Eforie Nord.

 

Topul celor mai distractive stațiuni pentru activități recreative

Dacă îți place să mergi la mare, dar nu vrei doar să te prăjești la soare sau să te bălăcești lângă mal, atunci mergi în Mamaia, Costinești, Eforie Nord sau Mangalia. Aici te poți distra practicând diferite sporturi de apă sau juca volei ori fotbal pe nisip.

 

Topul celor mai distractive stațiuni pentru viața de noapte

Hai în Mamaia sau în Vama Veche dacă îți place să petreci de la asfințit până la răsărit! În aceste două stațiuni întotdeauna există rost de distracție, iar dacă ești o pasăre de noapte, aici te vei simți cu siguranță cel mai bine!

 

Cele mai bune stațiuni de pe litoral în funcție de raportul calitate / preț

Conform recenziilor turiștilor de pe litoral, stațiunea cu cel mai bun raport calitate preț este Eforie Nord, urmată de Costinești, Mamaia, Vama Vechi și Neptun. Astfel, dacă vrei să mergi la mare vara aceasta și să te bucuri de servicii de foarte bună calitate, la prețuri convenabile, poți să cauți de pe acum cazare Eforie într-un hotel sau într-o pensiune din această stațiune. Cele mai ieftine unități de cazare Eforie Nord le găsești pe toate laolaltă accesând portalul eforieonline.ro, unde poți găsi de asemenea și o mulțime de oferte last minute sau  early booking de care să profiți din plin.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata