Cele mai potrivite locuri de vizitat în lunile de toamnă

Ți-ai propus ca toamna care urmează să fie una unică? Ai vrea să evadezi într-un City Break în care să uiți de griji chiar și pentru câteva zile sau îți imaginezi deja că te afli în mijlocul naturii, departe de agitație și te bucuri de liniștea de dinaintea furtunii?

Pentru că da, iarna nu îți va mai oferi atât de multe posibilități de vizitat și o să regreți zilele plăcute ale toamnei în care ai fi putut face atâtea… Iată câteva dintre destinațiile pe care le poți alege pentru un city break.

Unde să mergi în septembrie: Alaska

O destinație preferată de foarte mulți turiști, Alaska își cunoaște vizitatorii mai ales în lunile de vară – iunie, iulie, august. Iar majoritatea lor sunt familii cu copii care aleg să își petreacă vacanța într-un loc de poveste. Dar pentru a avea parte de liniștea absolută, așteaptă până când școlarii revin în bănci și planifică o vizită în septembrie când poți alege dintr-o ofertă mai largă de bilete de avion, cazare hotel și alte facilități. Vremea este plăcută, iar zilele încă lungi sunt perfecte pentru explorarea naturii din Parcul Național Denali. De asemenea, poți merge la o sesiune de pescuit somon și te poți bucura de peisajul de poveste creat de aurora boreală.

Sugestii suplimentare: Argentina, pentru drumeții în plin soare; Nova Scoția, pentru homar proaspăt.

Unde să mergi în octombrie: Italia

Italia este plină de turiști pe tot parcursul anului, dar octombrie este considerat sezonul turiștilor liniștiți care vor să scape de aglomerația din lunile de vară. De asemenea, ai ocazia de a te bucura de peisajele naturale ale toamnei în locuri precum Toscana și de vremea răcoroasă de pe plajele de-a lungul coastei Amalfi. Târgul internațional al trufelor albe din Alba începe în octombrie – așa că îți poți programa vizita pentru a gusta tuberculul aromat și alte delicatese culinare, inclusiv vinul.

Sugestii suplimentare: Coreea de Sud, pentru temperaturi plăcute și frunze colorate de toamnă; Grecia, pentru vreme moderată și mai puțini turiști.

Unde să mergi în noiembrie: Vietnam

Noiembrie este un moment ideal pentru a vizita ambele părți de nord și de sud ale Vietnamului. Vei găsi istorie și cultură în nord și numeroase oportunități de relaxare pe plaja din sud. Astfel, în luna noiembrie, Vietnamul este locul ideal în care ai parte de o aventură complexă din care te vei întoarce cu amintiri care vor dăinui ani la rând.

Sugestii suplimentare: Japonia, pentru frunze colorate de toamnă; Mexic, pentru sărbătorile Zilei Morților.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata