Cinci modalități prin care îți poți organiza mai bine bugetul lunar

Viața nu este ușoară și sunt foarte puține persoane care se bucură tot timpul de tot ceea ce este mai bun de la ea. Toată lumea își dorește un trai confortabil și plin de realizări, dar, cu toate acestea, este normal să existe anumite obstacole și probleme, mai ales din punct de vedere financiar. 

Planificarea financiară este foarte importantă și este unul dintre aspectele pe care nu trebuie să le ignori sau să le tratezi cu superficialitate. Fiecare dintre noi avem venituri și cheltuieli, iar pentru a realiza un plan trebuie să știi care sunt toate angajamentele tale lunare.

Așadar, iată câțiva pași care te vor ajuta să începi să-ți creezi un program economic care să răspundă cerințelor și așteptărilor tale.

 

Separă cheltuielile

Notează toate obligațiile pe care le ai în fiecare lună și încearcă să le clasifici pe grupe, precum costuri cu transportul, educație, sănătate, mentenanță casă, facturi etc. Apoi, determină tot ceea ce necesar și mai puțin necesar. Încearcă să găsești alternative mai ieftine pentru a reduce cheltuielile și, spre exemplu, dacă poți folosi autobuzul până la serviciu sau să mergi pe jos, atunci aplică acest lucru. Poate părea puțin, dar o astfel de economie o vei simți în timp. De asemenea, pentru o mai bună organizare, creează un plic pentru fiecare categorie și pune banii alocați acolo. În acest mod, în momentul în care vei observa că finanțele pentru acel sector sunt aproape terminate, vei încerca să prioritizezi acțiunile viitoare.

 

Realizează o listă cu priorități

Compune o listă cu ceea ce vrei să cumperi și ai nevoie. Apoi, structurează totul în funcție de necesitate. Astfel, atunci când se va ivi oportunitatea, vei ști exact care îți sunt lucrurile de care ai nevoie cu precădere. Pe de altă parte, dacă vrei să începi să renovezi casa și trebuie să schimbi canapeaua, fotoliile, gresia sau mobila din bucătărie, nu aștepta până strângi toți banii, ci mai degrabă apelează la credite online mobilocredit. Cu un astfel de credit îți va fi mult mai ușor să-ți îndeplinești obiectivul și vei putea, de asemenea, să faci în continuare economii, suma contractată putând fi plătită în rate. Astfel, vei ști exact cât ai de plătit și vei reuși să realizezi anumite proiecte într-un termen mai scurt. În plus, cu un credit mobilocredit, primești 200 de lei la prima cerere realizată prin aplicație, ai și zero comisioane și poți realiza întreg procesul direct de pe telefon.

 

Nu fii pesimist

Dacă nu reușești să îți atingi obiectivul propus în prima lună, nu te simți vinovat și nici nu te descuraja, deoarece poate dura câteva luni pentru a ajunge la rezultatul dorit. Așadar, trebuie să te înarmezi cu răbdare și să nu te demoralizezi. Mai mult, ia în calcul că anumite cheltuieli pot diferi de la o lună la alta, iar acest lucru poate avea un impact negativ asupra economiilor tale.

 

Folosește o aplicație

Tehnologia poate fi o bună prietenă pentru organizarea ta economică. Există foarte multe programe și aplicații gratuite care te pot ajuta să-ți amintești tot ceea ce ai cumpărat, cât ai cheltuit pentru fiecare categorie (alimentație, educație, divertisment și sănătate) și îți poți seta pentru fiecare din cele enumerate câte un buget. Aplicația va avea grijă să te anunțe în momentul în care ești aproape de limita stabilită.

 

Nu îți seta obiective imposibile

Dacă îți dorești să creezi un buget de succes și să îți atingi obiectivul de a avea o viață economică mai bună, atunci sfatul nostru este să îți setezi un buget de economii realizabil. Este extrem de important să fii sincer cu tine în organizarea finanțelor, stabilirea unor ținte ireale fiind motivul pentru care majoritatea oamenilor nu reușesc și abandonează.

 

Pentru a reuși într-un timp mai scurt, împărtășește planul cu toții membrii familiei, astfel încât fiecare să contribuie la realizarea lui.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata