Crearea lichidităților din vânzarea utilajelor vechi pe platforma de licitații online bidex.ro: vânzări la cel mai bun preț al pieței

12

Achiziția și vânzarea de echipamente industriale second hand provenite din retehnologizări, lichidări voluntare sau reposedate din leasing este acum mai simplă ca niciodată. Companiile pot lua parte la licitații virtuale pe prima și unica platformă online de licitații industriale din România, bidex.ro, pentru a-și asigura lichidități din vânzarea utilajelor și echipamentelor la cel mai bun preț al pieței.

Bidex.ro a luat naștere odată cu nevoia antreprenorilor români de a vinde rapid și la un preț echitabil echipamentele de care nu se mai folosesc. Încă de la lansare, zilnic, Bidex atrage noi parteneri, de la companii de leasing la întreprinderi mici sau mari. Cu un număr de peste 2000 de conturi de utilizatori create exclusiv de companii din diverse industrii, comunitatea Bidex crește într-un ritm susținut.

Unul din principalele avantaje oferite fiecărui vânzător este certitudinea că va atrage persoane interesate de echipamentele sale, prin intermediul serviciilor de promovare online oferite în mod gratuit. Pentru că nu există alte costuri sau comisioane pentru vânzători decât cele menționate la secțiunea pachetelor de servicii de pe platformă, putem afirma că în scurt timp Bidex s-a poziționat pe piață ca furnizor al celei mai eficiente modalități pentru companii de a genera lichidități prin vânzarea de echipamente industriale second hand.

Cum funcționează sistemul?

Înscrierile în această comunitate online de licitații se rezumă la crearea unui cont de utilizator și semnarea unui contract de colaborare în baza pachetului de servicii ales. În toate aceste etape, un reprezentant Bidex va oferi consultanță și suport pentru ca fiecare utilizator să urmeze corect pașii de a își pune echipamentele la vânzare.

Principalele categorii de produse ce pot fi scoase la licitație prin Bidex sunt:

  • Utilaje alimentare;
  • Utilaje agricole;
  • Utilaje de construcții;
  • Utilaje prelucrare metal;
  • Utilaje prelucrare lemn;
  • Autoutilitare camioane;
  • Echipamente medicae;
  • Echipamente diverse.

Însă, suplimentar față de acestea Bidex va lansa în curând și o categorie specială de destocaj, care include licitații de stocuri de materii prime și produse finite.

Chiar dacă, în calitate de vânzător, te afli la prima ta licitație, consultanții Bidex îți sunt alături. Primul pas este pregătirea pentru licitație și stabilirea unei zile de vizualizare a echipamentelor ce urmează a fi vândute. Reprezentanții Bidex vor fotografia utilajele și te vor ajuta să stabilești un preț minim de pornire pentru a demara licitația.

Chiar dacă utilizatorul nu reușește să vândă produsul la prețul propus, prin expunerea echipamentelor în licitație va avea o viziune de ansamblu asupra pieței și prețurilor oferite în contextul economic în care se realizează vânzarea. În acest fel, poate vinde un echipament la cel mai bun preț al momentului.

Pentru fiecare licitație, platforma se ocupă și de promovarea activă, asigurând bugete de marketing adaptate pentru principalele rețele de publicitate online: Google Ads, Facebook, Instagram, Linkedin. Astfel, vânzătorul se bucură de vizibilitate maximă și șanse sporite de a-și obține profit în urma vânzării echipamentului.

Atât pentru cumpărători, cât și pentru vânzători, faptul că procesul licitației poate fi urmărit în timp real constituie încă un beneficiu al platformei. Vânzătorul publică anunțul cu produsul pe care dorește să îl vândă și stabilește prețul de pornire al licitației. Totodată, poate impune și o limită superioară pe care dorește să o obțină pentru respectivul utilaj. Dacă în timpul în care se desfășoară tranzacția limita nu este atinsă, atunci el poate hotărî dacă dorește să vândă la prețul primit sau să repună utilajele nevândute într-o nouă licitație.

Transparența tranzacțiilor conferă credibilitate și asigură un mediu corect pentru desfășurarea licitațiilor din segmentul industrial.

Licitezi sau achiziționezi la cel mai bun preț al pieței

Pe Bidex, întotdeauna vânzarea și cumpărarea echipamentelor industriale se face la prețul corect al pieței.

Spre exemplu, dacă listezi mai multe echipamente, la diferite prețuri, cu siguranță o parte dintre echipamente se vor vinde la preț mai mare decât cel dorit, o parte la preț egal și altele la preț mai mic.

Atât timp cât observi că prețul pentru un echipament a stagnat după ce au licitat un număr mare de participanți, înseamnă că acela este prețul pieței maximal pe care îl poți primi pentru echipamentul respectiv. Astfel, ai posibilitatea de a analiza toate condițiile financiare, pentru a lua o decizie profitabilă, dacă vinzi echipamentul sau optezi pentru o repostare a licitației.

Totul este foarte simplu și ai ocazia să-ți vinzi echipamentele și să beneficiezi de vizibilitate maximă prin promovarea gratuită asigurată.

Pentru clienții care doresc să utilizeze platforma pentru a vinde produse, există patru pachete pentru publicarea licitațiilor, din care îl pot alege pe cel potrivit. În plus, se poate încheia un contract personalizabil în funcție de nevoile fiecărui client, în cadrul pachetului Professional+.

De ce să îți listezi echipamentele prin Bidex?

Pentru că decizia vânzării se află mereu în mâinile tale.

Ai parte de promovarea gratuită a anunțurilor de licitație în mediul online.

Un reprezentant al platformei va supraveghea tranzacția, urmărind cu atenție toate etapele, de la postarea licitației și desfășurarea acesteia până la încasarea banilor.

Noi reglăm cererea și oferta.

Bidex Team.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata