Cum alegi ceasul de mână potrivit pentru tine?

3

Pe lângă haine, pentru a avea stil este important să porți și accesorii. Deși trăim într-o perioadă în care ora este verificată întotdeauna pe telefon, un ceas are rol estetic și poate aduce un plus de valoare oricărei ținute. Urmează sfaturile de mai jos pentru a alege modelul potrivit pentru tine!

Începe cu mecanismul

Multe persoane se uită doar la exteriorul ceasului dar și interiorul contează la fel de mult. Mecanismul este motorul ce creează mișcarea limbilor din cadran. Dacă acesta este de calitate, va menține și va arăta timpul în mod corect. Un mecanism slab însă, poate face ceasul să piardă până la câteva minute zilnic. De aceea, trebuie să te asiguri că îl alegi bine.

Există 3 tipuri de mecanisme:

  • Mecanismul pe quartz: Ceasurile quartz funcționează pe baterii. Acest mecanism este considerat cel mai slab dintre toate. Deși ceasurile cu quartz au prețurile foarte mici, acestea nu sunt tocmai cea mai bună alegere, dacă îți dorești un accesoriu funcțional pentru cât mai mult timp. 
  • Mecanismul mecanic: Ceasurile ce conțin acest mecanism au de obicei o coroană în exteriorul carcasei cu ajutorul căreia se pune totul în mișcare. Sistemul este alcătuit dintr-un fel de rotițe, ce transferă energia spre arc. Un ceas cu acest mecanism poate fi calitativ și îl poți găsi la un preț decent.
  • Mecanismul automat: Se aseamănă cu cel mecanic dar diferența este că rotițele din sistem se învârt atunci când îți miști tu mâna. Ceasurile automate sunt mai scumpe dar și calitatea acestora este, de cele mai multe ori, superioară celorlalte două tipuri de ceasuri.

Încearcă un ceas cu mecanismul creat în Japonia, Germania sau Elveția, precum cele de la B&B outlet. Majoritatea modelelor inventate în aceste țări au o reputație bună și rezistă mai mult.

Ține cont de dimensiunile încheieturii

Diametrul ceasurilor bărbătești au deobicei între 38 și 46 mm. Pentru a alege modelul potrivit, ține cont de dimensiunile tale de la încheietură. Dacă ai mâna subțire, alege un ceas cu diametrul între 38 și 42 mm. Iar dacă mâna ta este groasă, încearcă un ceas cu dimensiunile între 44 și 46 de mm. 

Ia în considerare materialul curelei

O curea din piele face ceasul să pară mai mic și deobicei are un aspect ce denotă eleganță, fiind potrivită pentru ținutele formale. În schimb, o curea dintr-un metal precum oțelul inoxidabil, face ceasul să pară mare și greu, fiind adecvată pentru ținutele casual. Există și alte materiale cum ar fi cauciucul, nilonul sau amestecurile din plastic care te pot scoate în evidență, însă acestea nu sunt calitative și nici foarte versatile.

Alege ceasul în funcție de stilul personal

Un ceas de calitate s-ar putea să te coste mai mult decât te aștepți. Totuși, te poți gândi la el ca la o investiție pe termen lung în propria ta imagine. Vei găsi ceasuri ieftine care să arate bine, dar majoritatea nu vor rezista în timp. Pe de altă parte, un ceas de calitate îl poți ține pe mână ani de zile sau chiar să ajungi să-l lași moștenire.

Iată de ce opțiuni dispui, din punct de vedere al stilului ceasului:

    • Ceasurile clasice: Aceste ceasuri sunt pentru bărbații care preferă să se îmbrace elegant. Le recunoști datorită curelei din piele și a cadranului simplu. Alege culoarea curelei în funcție de pantofii pe care ii porți cel mai des și asortează acest ceas la ținutele business.
    • Ceasurile casual: Acestea sunt potrivite pentru ținutele de zi cu zi. Dacă ești genul de persoană care preferă să se îmbrace lejer, dar în același timp vrei să arăți bine, un ceas sport la fel ca unul cu cureau metalică va fi perfect pentru tine. 
    • Ceasurile de colecție: Se aseamănă cu ceasurile casual dar au un design mai complicat. Sunt niște modele extravagante, care pot fi purtate în situații rare, însă ies din tiparul obișnuitului.

 

  • Ceasurile smart-watch: Aceste ceasuri au GPS încorporat, se sincronizează cu telefonul mobil și au capacitatea de a-ți măsura ritmul cardiac. Le poți folosi pentru activitățile sportive dar există și modele care au un aspect formal, ideal pentru mediul de afaceri. 

 

Cea mai bună metodă pentru a găsi ceasul potrivit este să te gândești dacă acesta se încadrează în stilul tău de viață. În cazul în care ai unde să-l porți și te simți bine când îl pui pe mână, ai ales un model bun.

Cum să cumperi ceasul perfect

Un ceas de calitate s-ar putea să coste mai mult decât te aștepți. Totuși, acesta reprezintă o investiție necesară în garderoba oricărui bărbat interesat de stil. Ține cont de sfaturile de mai sus și vei găsi modelul potrivit!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata