Cum alegi scaunele pentru un restaurant sau pub în funcție de culoare?

Culorile interioare dintr-un restaurant sau pub pot influența vânzările, deși nu multe persoane știu acest lucru. Unele studii au arătat că alegerea cromaticii pentru acest tip de localuri nu se axează doar pe estetică – culorile pot influența și afecta în mod real preferințele alimentare ale clienților și de asemenea, suma de bani pe care aceștia aleg să o cheltuie în restaurant sau pub.

Nu mai este demult un secret faptul că diverse culori stimulează emoțiile, iar sentimentele clienților unui restaurant sau pub cu privire la foame și sete nu fac excepție. Drept urmare, specialiștii în amenajări interioare pentru astfel de localuri recomandă folosirea unor anumite culori specifice, în funcție de stilul și tematica restaurantului sau pub-ului, de la culoarea pereților, pâna la nuanțele întregului mobilier. Scaunele sunt unul dintre cele mai importante elemente dintr-un local, așadar ele trebuie alese cu grijă, pornind de la gradul de confort, până la culorile potrivite.

Iată așadar cum poți alege scaunele pentru afacerea ta în funcție de culori:

Culori deschise

Culorile deschise, precum alb, bej, gri deschis etc., sunt mai potrivite pentru restaurante și pub-uri ce dispun de un spațiu limitat. Sunt culori plăcute și luminoase pentru pereți, dar și pentru mobilier – de exemplu, poți achiziționa scaune de bar la preț avantajos în culori deschise, pentru că acestea oferă un sentiment de relaxare și de ospitalitate clienților, făcându-i să-și dorească să petreacă mai mult timp în local.

Culori relaxante

Dacă restaurantul este în nuanțe de verde și maro, atunci scaunele ar trebui alese în aceeași notă – verdele sugerează clienților mâncăruri sănătoase, iar aplicațiile de lemn maro, spre exemplu, oferă un aspect elegant. Specialiștii recomandă evitarea verdelui în pub-uri și baruri spre exemplu, deoarece în lumina scăzută din astfel de localuri, verdele devine întunecat și chiar deprimant.

Culori vibrante

În categoria culorilor vibrante se regăsesc albastru, roșu, portocaliu sau mov. Deși acestea nu sunt asociate cu alimentele, totuși atrag vizual clienții și sunt considerate culori relaxante, vesele, care inspiră o stare de bună dispoziție. În general, roșu și portocaliu sunt culorile scaunelor din restaurante de tip fast-food, în timp ce scaunele albastre și mov au mare succes în pub-uri și cafenele, indiferent de spațiul acestora.

Dacă vrei să mergi pe culori vibrante și îndrăznețe, este mai indicat să alegi mesele și scaunele în aceste culori, decât să zugrăvești pereții în nuanțe tari – specialiștii nu recomandă o cromatică puternică în exces.

Culori calde

Culorile întunecate vopsite pe pereți în nuanțe mai deschise și combinate cu iluminarea culorilor calde pot ajuta clienții să se relaxeze și să petreacă mai mult timp în local. Poți alege inclusiv mese și scaune în nuanțe calde de roșu, maroniu sau portocaliu – important este ca nuanțele alese să nu fie supărătoare din punct de vedere vizual și nici prea puternice. 

Culorile calde pot stimula pofta de mâncare a clienților, iar dacă ai un restaurant cu un meniu divers, alegerea mobilierului în culori calde este o decizie foarte bună, pentru că va da un aspect elegant localului și va inspira încredere în rândul clienților. În final, aceștia sunt cei ce vor determina succesul sau eșecul restaurantului sau pub-ului – asemenea localuri nu pot funcționa fără un rulaj continuu de clienți, iar designul lor îi poate convinge pe unii dintre ei să devină chiar clienți fideli.

Așadar, culorile meselor, scaunelor etc. dintr-un restaurant sau pub pot influența succesul afacerii tale, deoarece amenajarea interioară este vitală pentru atragerea clienților. De asemenea, la fel de important este tipul de restaurant sau de pub pe care îl deții, stilul acestuia și felurile de mâncare servite – în funcție de tematica localului, vei putea alege scaune și mese în culori specifice care să se potrivească cu ideea și conceptul localului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata