Cum alegi tipul de creditul IFN potrivit pentru tine: 7 criterii esentiale

Decizia de a contracta un credit poate reprezenta un motiv de stres, tocmai pentru ca nu stii pentru ce alternativa sa optezi. Chiar si atunci cand vorbim despre creditele IFN, care nu atrag un grad de indatorare foarte mare tocmai pentru ca sumele si implicit termenele de rambursare sunt mult reduse fata de cele ale unei banci, e important sa fii informat inainte de a lua o decizie. Prin urmare, iti spunem in acest articol care sunt cele 7 criterii esentiale in functie de care sa alegi un credit IFN potrivit pentru tine:

 

  • Tipul institutiei: banca vs IFN

 

Inainte de toate, e important sa te asiguri ca o institutie de tip IFN iti poate solutiona problema financiara de care ai nevoie. Daca ai nevoie de bani pentru a face o investitie extrem de costisitoare, cum ar fi achizitionarea unei masini sau a unei case, o banca este locul in care trebuie sa cauti ajutorul. In schimb, daca vorbim despre cheltuieli care au aparut neprevazut si care necesita sa fie achitate cat mai repede, fara a necesita insa o suma foarte mare de bani, atunci poti apela la un IFN.

 

  • Plafonul oferit

 

Daca te-ai convins ca o institutie financiara nebancara este ceea ce ai nevoie pentru a scapa de impasul financiar pe care-l traversezi, atunci fa un research si selectioneaza acele institutii al caror plafon acopera suma de bani pe care doresti sa o imprumuti. Majoritatea IFN-urilor aloca credite in limita a 2.000-3.000 RON, asa cum este si creditprime.ro, care iti poate oferi un imprumut de pana la 2.000 de lei.

 

  • Condițiile de eligibilitate

 

IFN-urile sunt recunoscute pentru accesibilitatea creditelor pe care le ofera, iar faptul ca nu impun foarte multe conditii de eligibilitate este unul dintre motivele pentru care spunem acest lucru. E foarte important  sa stii dinainte care sunt cerintele pentru a putea obtine un credit, asa ca verifica atent site-urile IFN-urilor si, daca este nevoie, solicita informatii suplimentare de la reprezentantii acestora.

 

  • Modalitatile de aplicare

 

Un credit rapid IFN reprezinta o modalitate foarte la indemana de a solutina o problema financiara prioritara, iar unul dintre argumente tine de modalitatile foarte simple prin care poti aplica pentru el. Astfel, un imprumut de nevoi personale de la un IFN trebuie sa poata fi obtinut in doar cateva minute, online sau telefonic, fara sa necesite prezenta ta fizica la sediile acestor institutii. Analizeaza piata si lasa pe lista scurta doar acei creditori care iti ofera facilitatile mentionate anterior.

 

  • Dobanda fixa vs dobanda flexibila

 

Dobanda reprezinta unul dintre costurile pe care ar trebui sa le afli atunci cand apelezei la un imprumut rapid. Desi zvonurile spun ca IFN-urile aplica dobanzi foarte mari, sunt si institutii care nu se supun acestei reguli. De exemplu, de pe creditprime.ro poti lua un credit fara dobanda, ceea ce inseamna ca vei rambursa doar suma pe care ai imprumutat-o.

 

  • Comisioanele

 

Inainte de a bate palma pentru a solicita un credit fara dobanda este esential sa cunosti toate costurile aferente, iar comisionele nu trebuie sa treaca nici ele neobservate. Cere consilierilor din cadrul institutiilor financiare nebancare toate detaliile legate de aplicarea comisionului, raportat la suma pe care doresti sa o imprumuti.

 

  • Penalizarile

 

Atunci cand faci un credit fara garantii conteaza sa iei in calcul si scenariile mai putin placute. Asadar, gandeste-te ca ai putea ajunge in situatia neplacuta de a nu putea rambursa la timp creditul, asa ca trebuie sa stii dinainte ce alternative ti se vor oferi in cazul acesta. Cele mai multe dintre IFN-uri dau posibilitatea de amanare a platii, insa e nevoie sa cunosti toate aceste detalii inainte de a lua o decizie.

Sursa: pixabay.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata