Bank Leumi pune în joc 10 milioane de euro pentru “Prima Casă”

Bank Leumi a depus, vineri, oferta pentru participarea la Programul “Prima Casa” conform cerintelor Hotarârii de Guvern nr. 717/1 8.06.2009, suma alocata de catre institutia de credit fiind de 10 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat oficial al bancii, oferta pentru finantare este atât in moneda nationala, cât si in euro, si cuprinde urmatoarele costuri: RON – ROBOR 3M + 2,45%, si EUR – EURIBOR 3M + 3,95%.

De asemenea, nivelul DAE aferent unui credit de 57.000 de euro, acordat pe o perioada de 30 ani, este 5,28%, iar cel aferent unui credit de 241.275,30 RON, acordat pentru pentru aceeasi perioada este 13,62%, ambele procente fiind conform ROBOR 3M din data de 24 iunie 2009.

Banca anunta ca nu exista suma minima finantata, valoarea maxima fiind stabilita in functie de veniturile solicitantului.

Una dintre cerintele minime pentru persoanele eligibile este ca la data intrarii in vigoare a OUG nr. 60/2009 privind unele masuri in vederea implementarii programului “Prima Casa”, este sa nu detina in proprietate o locuinta, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor sau cu alte persoane, indiferent de modul in care a fost dobândita, si nici sa nu aiba in derulare un credit ipotecar.

O alta conditie este ca solicitantul sa dispuna de un avans de minim 5% din pretul de achizitie al locuintei, daca pretul ace steia este mai mic sau egal cu 60.000 euro.

În cazul in care pretul de achizitie depaseste suma respectiva, persoana trebuie sa detina un avans in valoare de 3.000 euro, plus diferenta dintre pretul de achizitie al locuintei si 60.000 de euro.

De asemenea, solicitantul trebuie sa constituie un depozit colateral pentru garantarea dobânzii, in valoare egala cu trei rate de dobânda.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata