Cum devii mai productiv: 5 moduri simple si eficiente

Cine nu-și dorește să înceapă fiecare zi cu energie, să mute munții din loc pe parcursul ei și să o încheie cu aceeași voie bună? Cel mai probabil și tu ai vrea asta. Însă, viața reală nu este deloc așa. Să te împarți între muncă și casă, să excelezi în rolul de partener, părinte, copil și angajat este practic imposibil. 

 

Ești un singur om care trebuie să-și dozeze energia pentru toate sarcinile dintr-o zi, iar de cele mai multe ori apar lucruri neprevăzute care te seacă efectiv de chef și vitalitate. Și chiar dacă nu se întâmplă nimic important, este foarte posibil să ai zile în care nu te simți bine și nu poți fi productiv. 

De cele mai multe ori, în acest haos cotidian și mereu cu gândul la ceilalți, uităm de noi. Neglijăm aspecte importante așa cum este sănătatea sau odihna, iar când nu mai facem față ne simțim vinovați. Astfel că, dacă îți dorești să ai mai multă energie trebuie să ai grijă de tine. 

Te poți folosi de 5 moduri simple și eficiente ca să fii mai productiv: 

 

  • Acordă atenție sănătății

Problemele de sănătate vor sta mereu în calea productivității tale. Cu cât le vei amâna mai mult, cu atât acestea se vor agrava, iar energia ta va fi afectată. De la o simplă moleșeală care poate fi semnul unei carențe de vitamine, la dureri de spate sau simptome și mai grave, trebuie să le acorzi aceeași atenție și să mergi la doctor. 

  • Odihnește-te corespunzător

Subestimezi deseori odihna si dormi doar cateva ore pe noapte? Ca să îți încarci complet bateriile ai nevoie de un somn de 7-8 ore pe noapte, așa că nu e de mirare că oboseala îți acaparează nivelul de energie. Pe lângă acest număr de ore pe care este indicat să le dormi, odihna poate fi afectată și de confortul pe care îl ai. Ca să dormi bine noaptea, în primul rând trebuie să îți placă locul în care te afli. Un pat din gama de paturi tapițate, un șifonier cu oglinzi și două lămpi cu lumină caldă, vor crea un dormitor modern și cozy. În al doilea rând, salteaua și perna trebuie să fie foarte confortabile, iar aici depinde foarte mult de cum le preferi. Poți scăpa de aceste griji dacă alegi spuma cu memorie, care va lua forma corpului tău. 

  • Mănâncă corect

Principala sursă de energie a organismului tău este hrana. O alimentație bogată în vitamine și nutrienți te va ajuta să fii mai productiv. Fructele, legumele, cerealele integrale, cărnurile slabe și nucile sunt esențiale într-o alimentație sănătoasă. Evită consumul de zahăr, chiar dacă la început vei avea senzația de un plus de energie, după mai mult timp te va face să ai o stare de oboseală. 

  • Ia pauze

Oricât de multă încredere ai în forțele proprii, dacă nu vei lua pauze, stresul își va spune cuvântul. Chiar dacă lucrezi mai mult, vei face totul mai încet și vei avea probleme de concentrare. O stare de oboseală și agitație permanentă nu va duce la nimic bun, ci te va duce în punctul unui burnout, adică o stare totală de epuizare. Ce poți face? Ia pauze în timpul lucrului ca să te deconectezi, respectă zilele de weekend ca să te resetezi și nu amâna concediul, este pauza necesară ca să te relaxezi complet. 

  • Cere ajutorul

Acceptă că uneori, atât acasă, cât și la job, nu le poți face tu pe toate și ai nevoie de ajutor. Nu este nicio rușine să ceri asta, așa că mai bine lași orgoliul deoparte, decât să ajungi să nu mai poți.  

Productivitatea este mai mare atunci când tu ești bine din toate punctele de vedere, iar dacă vei ține cont de aceste aspecte îți va fi mai ușor să faci tot ceea ce ți-ai propus. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata