Cum monitorizezi online dosarele pe care le gestionezi in departamentul juridic?

Sursa foto: Maxpixel.net

Departamentele juridice ale organizatiilor folosesc o multime de documente importante, care trebuie organizate astfel incat ele sa nu se piarda ori sa se deterioreze. In plus, intrega documentatie trebuie sa fie usor accesibila, pentru a putea procura informatiile necesare la un moment dat, cat mai rapid. Pentru toate aceste nevoi solutia poate fi monitorizarea dosarelor cu ajutorul instrumentelor de lucru online. 

Monitorizarea dosarelor in instanta 

Indiferent ca este vorba despre dosare care nu au finalitate in justitie – cum este si cazul celor care deschid procedurile de somare catre terti), sau despre dosare in instanta, intreaga informatie trebuie sa fie centralizata si structurata spre a fi accesata intr-un timp cat mai scurt. Acest lucru este posibil prin intermediul aplicatiilor si tool-urilor online, care se pot descarca, chiar si gratuit, de pe internet. 

 

Monitorizarea dosarelor de interes

Daca ai un dosar procesual pe care vrei sa-l monitorizezi, afla ca poti face acest lucru tot prin intermediul tool-urilor virtuale. Majoritatea dintre acestea ofera o functie dedicata, care, odata activata va ramane in bucla ta de monitorizare din aplicatie. De fiecare data cand apar modificari in dosarele selectate ca fiind de interes, vei fi notificat prin e-mail si/sau prin SMS cu privire la acest lucru. 

 

Functionalitatile unui soft de management si urmarire a dosarelor 

Organizatoarele electronice de urmarire a dosarelor (fie ele procesuale sau interne) sunt foarte utile in special consilierilor juridici ai companiilor. Un soft de management si urmarile a documentatiei prezinta o serie de functionalitati, cum ar fi:

 

  • Adaugarea de dosare noi, de tip intern, de consultanta sau in instanta. Majoritatea softurilor permit introducerea datelor principale de identificare ale unui dosar, cum ar fi  instanta, numarul unic, stadiul procesual si starea dosarului. 

 

  • Completarea continutului in dosarele deja existente, inclusiv prin scanarea si incarcarea documentelor pe platforma online. In aceasta etapa este posibila si introducerea prinicipalilor parametri de identificare a fisierelor – precum data crearii, tipul de act si o descriere succinta. 

 

  • Posibilitatea de a vizualiza dosarele in lucru, de fiecare data cand este nevoie, precum si posibilitatea de transformare a dosarelor de consultanta in dosare de instanta, prin simpla actionare a comenzii dedicate. 

 

  • Functii de cautare rapida – dupa numarul dosarului, an sau nume – si de cautare avansata – dupa instanta, numar, consilier juridic/avocat, stare dosar, valoare etc. 

 

  • Functia de back-up a bazei de date, care asigura restaurarea informatiilor introduse, din cauza problemelor informatice. 

 

  • Posibilitea de a vizualiza termenele de judecata, precum si a atentionarilor proprii adnotate si urmarirea acestui calendar pe telefonul mobil sau pe alte device-uri. 

 

  • Posibilitatea de a conexa mai multe dosare care au legatura unele cu celelalte, dar si disjungerea dosarelor conexate. 

 

  • Posibilitatea de a exporta informatiile necesare, sub forma unor rapoarte Excel, precum si posibilitatea de tiparire a rapoartelor. Exista, de asemenea, o functie prin care pot fi intocmite raportari in functie de anumite intervbale de timp, precum si posibilitatea de intocmire a graficelor necesare pentru o mai buna reprezentare a datelor inscrise aici. 

 

Folosind aplicatiile corecte, este simplu sa monitorizezi dosarele pe care le gestionezi in departamentul juridic al companiei tale. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata