Cum să alegi frigiderele în 5 pași simpli

Frigiderele sunt disponibile într-o mare varietate de stiluri și cu o serie de caracteristici din care să alegi. Consumatorii ar trebui să ia în considerare nevoile lor unice atunci când aleg ce fel de frigider este cel mai potrivit pentru tipurile de alimente pe care le vor depozita ulterior. Iată 5 pași simpli despre cum să-ți alegi frigiderul:

  1. Decide ce stil de frigider vrei

Alege un frigider cu congelator în partea de sus dacă vrei sa faci o alegere economică. Aceste frigidere ieftine tind să aibă mai puține caracteristici, dar sunt de obicei mai bune decât alte opțiuni. Au și compartimente largi, dar va trebui să te apleci pentru a manipula alimentele.

Dacă vrei ca rafturile să fie mai ușor de manipulat, alege un frigider cu congelator în partea inferioară. Majoritatea adulților vor trebui să se aplece pentru a ajunge la secțiunea congelatorului, dar acea parte a unității tinde să fie folosită mai rar. Frigiderele cu congelator în partea inferioară pot avea fie o singură ușă, fie 2 uși. Frigiderele cu două uși tind să fie mai scumpe.

Optează pentru un frigider side by side Samsung dacă ai un spațiu îngust în bucătărie, deoarece acest stil oferă opțiuni de amplasare mai bune. Unele modele, cu toate acestea, au rafturi prea înguste pentru a încăpea un recipient mai mare.

Un frigider incorporat este o alegere potrivită dacă vrei un aspect elegant. Acestea sunt disponibile într-o varietate de configurații, iar ușile pot conține panouri care se potrivesc cu dulapurile bucătărie. Totuși, aceste modele de frigidere tind să fie mici și sunt mai scumpe decât altele.

Ia în considerare un frigider de tip sertar dacă ai nevoie de spațiu frigorific suplimentar în bucătărie. Nu sunt suficient de mari pentru a servi ca frigider principal pentru majoritatea gospodăriilor, deoarece sunt destinate să țină doar anumite articole, cum ar fi sticlele de vin. Și, desigur, acestea costă mai mult decât alte frigidere.

Alege un frigider compact dacă nu există spațiu pentru un frigider de dimensiuni mari. Acestea sunt ideale și pentru o casă de vacanță, un subsol sau birou.

  1. Funcții suplimentare ale frigiderului

Dacă vrei un frigider prevăzut cu aparat de fabricat gheață sau cu distribuitor de apă ai grijă că acestea trebuie conectate la sistemul de instalații sanitare, așa că este important ca amplasarea frigiderului în bucătărie să se facă în funcție de conductele existente. Unele frigidere oferă și sisteme de filtrare a apei. Dacă alegi unul dintre acestea, asigură-te că te informezi din timp despre cât costă filtrele de înlocuire și cât de ușor se găsesc în magazine. Frigiderele cu aceste extra-opțiuni tind să necesite reparații mai des decât cele fără ele.

  1. Ia în considerare spațiul de stocare

Frigiderele au în interior etichete care indică capacitatea lor de stocare. Cu toate acestea, între 20 și 35% din spațiul respectiv poate fi inutilizabil. Modelele de frigidere cu congelator superior tind să aibă cel mai puțin spațiu inutilizabil.

  1. Alege cum vrei să arate interiorul frigiderului

Alege un frigider cu rafturi reglabile și depozitare pe ușă dacă flexibilitatea este importantă pentru tine. Unele modele au rafturi care se despart, se scot sau au o manivelă pentru a le muta în sus și-n jos. Rafturile pentru uși adânci îți permit să depozitezi articole mai voluminoase, cum ar fi cutiile cu lapte sau sticlele cu băutură.

Alege o unitate cu sertare de specialitate dacă vrei să păstrezi frigiderul organizat. Unele frigidere au sertare speciale pentru vin sau alte băuturi. Altele au sertare cu extensie completă, care îți permit să ajungi mai ușor la elementele din spate. Multe frigidere au sertare cu controale separate de temperatură sau umiditate pentru a depozita articole precum carne, fructe și legume în condițiile optime de depozitare.

  1. Cumpără frigiderul

Magazinele de electrocasnice oferă de obicei o gamă largă de opțiuni. Intră, de exemplu, pe Shopmania.ro unde vei putea compara prețurile și ai la dispoziție un portal de unde poți alege cele mai bune frigidere. Aici poți face economii semnificative de costuri. Asigură-te că verifici eficiența energetică a fiecărei unități, deoarece acest lucru îți va afecta facturile de utilități.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata