Cum să alegi mobila de bucătărie potrivită pentru locuința ta?

Bucătăriile bine organizate și elegante pe care le vezi în revistele de design sau în filme nu sunt chiar atât de dificil de amenajat când știi de unde poți să faci rost de fiecare element și lucrurile de care trebuie să ții cont în amenajarea eficientă a spațiului.

Piese de mobilier cu care bucătăria ta se va transforma într-o cameră de senzație există la Genarom, un magazin de mobilă online de unde poți cumpăra piese de mobilier una cât una sau poți opta pentru mobilă comandă pentru a profita la maxim de fiecare centimetru pe care ți-l oferă încăperea. De asemenea, tot aici găsești mobilă Black Red White și piese de la mulți alți producători renumiți pe care le poți vedea și în realitate în showroomul din Bucuresti, Splaiul Unirii, nr. 197, iar tot ce îți rămâne de făcut pentru a obține rezultatul dorit este să urmezi indicațiile de mai jos.

În continuare ne-am rezumat la o listă cu doar 5 reguli și sfaturi de amenajare a bucătăriei simplu de îndeplinit, dar cu un efect estetic puternic prin care bucătăria va deveni instant una din încăperile preferate

5 Reguli de amenajare eficientă a unei bucătării

#1 Alege mobilă pe comandă pentru bucătăriile open space

Dacă bucătăria ta este unită cu sufrageria, este important să reduci la minim imaginea unui spațiu intim și s-o transformi într-o cameră cu un aspect vizual încântător la care să poată avea acces și musafirii în orice moment al zilei. Acest lucru este simplu de realizat optând pentru o bucătărie pe comandă care să permită pregătirea mâncării în condiții optime, dar fără să evidențieze deranjul cauzat de această activitate. Cu o bucătărie pe comandă fiecare element se integrează frumos în spațiul disponibil și de asemenea, se pot ascund electrocasnicele și alte aparate ce nu au ce căuta de altfel într-o cameră de zi.

#2 Crează un spațiu confortabil de odihnă

Indiferent dacă în bucătăria ta permiți și accesul persoanelor din afara familiei sau nu, trebuie să faci în așa fel încât să creezi impresia de confort pentru a obține o bucătărie cu un look modern. Bucătăria nu trebuie gândită ca un spațiu destinat doar preparării mâncărurilor, ci și ca încă o cameră în care te poți relaxa dimineața cu o ceașcă de cafea în față și o carte în mână, sau navigând internetul așezat pe un scaun de bar sau pe o canapea, în fața mesei.

#3 Mobilierul de colț este perfect pentru eficientizarea spațiului

Când spațiul din bucătărie este foarte limitat și nu îți permite multe variante de amenajare, o alternativă potrivită pentru care poți opta este mobilierul de colț. De exemplu, cu bucătăria de colț Junona Line poți obține o bucătărie ordonată și echilibrată atât din punct de vedere vizual cât și funcțional care să-ți îndeplinească simultan nevoia de spațiu de depozitare și cea de suprafață pentru gătit.

#4 Alege mobilă de bucătărie care să creeze impresia de spațiu pe verticală

Nu te grăbi să investești în mobilă de bucătărie cu multe corpuri suspendate dacă tavanul apartamentului tău este scund. În caz contrar, din punct de vedere vizual vei limita și restrânge și mai mult spațiul pe verticală și vei provoca celor care pătrund în încăpere o ușoară senzație de apăsare. Dacă locuiești într-un apartament de înălțime standard, atunci montează corpurile suspendate doar pe un perete lăsând celelalte ziduri goale. Corpurile suspendate sunt perfecte pentru crearea spațiului de depozitare, dar în camere scunde nu ar trebui să crești numărul lor decât dacă bucătăria este open space.

#5 Nu te feri de combinații curajoase

Poți schimba radical aspectul bucătăriei optând pentru una sau două piese de mobilă import de import mai sofisticate. Poate fi vorba de o insulă în mijlocul încăperii cu câteva scaune de bar, sau doar un corp pe care să-l folosești ca suport pentru vesela mai deosebită pe care vrei să o afișezi. Iar dacă ți-ai făcut mobilă pe comandă, dar tot îți dorești această piesă statement de mobilier nu te teme să experimentezi și să optezi pentru ceva care să contrasteze cu tot ce ai investit în bucătăria ta până acum, deoarece această abordare îi va da un aer foarte modern, original și personalizat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata