Cum să investești corect în criptomonede?

În ultimul an și începutul anului acesta, respectiv 2020-2021, prețul Bitcoin, Ethereum, Ripple și a altor monede digitale a crescut exponențial, ceea ce aduce acest tip de investiție în atenția tuturor.

În ultimul an și începutul anului acesta, respectiv 2020-2021, prețul Bitcoin, Ethereum, Ripple și a altor monede digitale a crescut exponențial, ceea ce aduce acest tip de investiție în atenția tuturor. Căutările pe Google privind cuvintele cheie menționate mai sus au crescut de asemenea, începătorii au intrat în piața crypto și sunt din ce în ce mai mulți, au apărut noi modalități de investiție prin platformele clasice. Desigur, acest val atrage și multe scamuri, care pentru începători pot fi dificil de identificat de platformele sigure.

Pentru a veni în ajutorul noilor utilizatori ai monedelor digitale, am elaborat câțiva pași pe care ar trebui să-i urmeze înainte de o investiție.

Ce trebuie să faci când începi să investești în criptomonede?

Educa-te înainte de a face o investiție

Este foarte important să folosiți toate modalitățile de informare înainte de a lua o decizie în privința fondurilor dumneavoastră. În ziua de astăzi, având în vedere cât de mult a avansat tehnologia în ultima perioada, să nu vorbim despre rețelele de socializare, șansele să descoperiți dacă un exchange este autentic sau nu… sunt nenumărate. Google, cel mai bun și avansat motor de căutare din prezent, vă aduce la distanță de un click toate informațiile esențiale. Este imperios necesar să va auto-educați în privința monedelor virtuale.

Folosește doar exchange-uri cu reputație buna

După cum am menționat anterior, avem o multitudine de opțiuni prin care putem să certificăm o platformă online. Și cea mai bună opțiune este ori prin intermediul cunoscuților care au mai tranzacționat la respectivă platforma, fie vorbind direct cu oamenii angajați în poziția de customer support.

O astfel de platformă este pro.bitcoinromania.ro. Bitcoin România este o companie cu 7 ani experiență în piața crypto, cu 3 platforme online și o rețea impresionantă de ATM-uri de crypto în țară, fiind cea mai mare rețea de ATM-uri.

Este important să tranzacționezi Bitcoin și alte criptomonede de la platforme cu o reputație bună, la care mesajele de genul: cumpără ethereum rapid și sigur înseamnă cu adevărat ceva.

Depozitează monedele într-un loc sigur

Un alt aspect important în ceea ce înseamnă investiția în criptomonede, îl reprezintă depozitarea acestora. Desigur, puteți să cumpărați Bitcoin sau o altă monedă de la un exchange cu o reputație bună, dar să-l depozitați într-un portofel, a cărui parolă se pierde într-un an-doi. O altă problema ar fi să cumpărați printr-un exchange sigur și să trimiteți în portofelul unei persoane pe care nu o cunoașteți.

Faceți aceste investiții strict pentru dumneavoastră și trebuie să va interesați de cel puțin 3 ori înainte unde țineți această cantitate. Dacă nu o puteți recupera, chinul și investiția inițială sunt în zadar. Spre bucuria tuturor, multe platforme online din România au în acest moment un portofel integrat in platforma lor, unde puteți stoca monedele și desigur, să aveți acces non-stop la cantitatea cumpărată.

Investește doar suma pe care îți permiți să o pierzi

Regula numărul 1, regula de AUR în investiția de criptomonede este să investești doar banii de care nu depinzi.

Monedele digitale sunt volatile, nimeni nu vă poate garanta creșterea (profitul) sau să va ferească de scădere (pierdere). Tot ce pot face furnizorii de monede digitale este să va sugereze să începeți cu o suma minimă.

Desigur, istoric vorbind, prețul monedelor a crescut, într-un timp foarte scurt sau într-un timp foarte lung. Ultimul bull-run și all time high fusese în 2017, până în noiembrie-decembrie 2020, urmând să depășească și acel preț. În prezent Bitcoin se tranzacționează în jurul valorii de 50.000 de dolari.

Dar dacă ați fi investit o sumă pe care nu v-ați fi permis-o, 3-4 ani de așteptare poate fi dificil de așteptat.

Nu uitați să faceți doar investiția corectă și sigură pentru bugetul dumneavoastră!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata