De ce să-ți vinzi cărțile unui anticariat? Uite 6 avantaje pe care le ai!

Cărțile sunt cea mai simplă și eficientă metodă prin care să asimilezi informații, să te relaxezi și să te dezvolți pe plan personal și profesional. Apelezi la cărți ori de câte ori dorești să descoperi un domeniu nou, atunci când pornești într-o călătorie mai lungă sau, pur și simplu, când vrei să te relaxezi după o zi încărcată. În toate aceste cazuri, cărțile îți sunt mereu aproape.

Ca orice cititor împătimit, ai strâns multe cărți de-a lungul anilor, mai ales că lectura este o activitate cu care te obișnuiești încă din primii ani de școală, astfel că biblioteca ta a devenit tot mai înțesată de titluri mai vechi și mai noi. Îți prezentăm care sunt cele mai importante motive pentru a vinde cărți unui anticariat atunci când spațiul devine neîncăpător:

  1. Îți mărești bugetul și poți cumpăra ceea ce îți dorești

Dacă ai adunat un număr de cărți în wishlist, acum ai șansa să le cumperi cu banii pe care îi poți obține din vânzarea volumelor care stăteau inutil pe rafturile bibliotecii tale. Anticariatele îți cumpără cărțile de care nu mai ai nevoie și care îți pot aduce o sumă considerabilă de bani, astfel încât tu să îți poți cumpăra alte cărți care să te ajute să-ți extinzi universul de cunoștințe pe care le deții. Atunci când vinzi cărți unui anticariat, plata se face pe loc, deci nu eixstă un timp de așteptare și poți folosi banii imediat.

  1. Este un proces simplu și rapid

Dacă ai un volum mare de cărți pe care vrei să le vinzi unui anticariat, tot ce trebuie să faci este să intri online pe site-ul acestuia și acolo vei găsi toate datele de contact ale echipei de achiziții, în secțiunea cumpărăm cărți. Sau poți completa un formular de contact în care să oferi cât mai multe detalii despre cărțile pe care dorești să le vinzi, cum ar fi: numărul total de cărți, domeniul din care acestea fac parte, starea lor etc.

După ce ai contactat echipa de achiziții a anticariatului, aceasta se va deplasa gratuit la domiciliul tău, stabilind în prealabil data și ora potrivite pentru tine.

  1. Evaluarea cărților este realizată de către experți în domeniu

Știm că prețuiești foarte mult cărțile, iar anticarii care se ocupă de cumpărarea acestora sunt oameni cu o vastă experiență in spate, acumulată pe parcursul a mai multor ani. Pentru că în fiecare zi mii de cărți ajung în mâinile anticarilor, procesul de evaluare este corect, iar toți specialiștii din anticariat pot aprecia și prețui cărțile la fel de mult ca tine.

  1. Îți eliberezi biblioteca

Volumul mare de cărți din biblioteca ta nu îi împedică pe anticari să efectueze achiziții. Oricât de multe cărți ai avea, anticariatul se va ocupa de ridicarea și transportul acestora, eliberându-ți biblioteca de titlurile la care tu ai ales să renunți, indiferent de domeniul din care acestea fac parte. Un anticariat cumpără cărți din toate domeniile, iar cărțile care pentru tine poate nu mai au însemnătate, pentru un alt cititor se pot dovedi de un real ajutor.

  1. Oferi și altor cititori șansa să se bucure de cărțile tale

Întrucât foarte multe titluri nu au fost reeditate de nicio editură, volumele pe care alți cititori le caută se pot afla chiar în biblioteca ta. Când alegi să îți vinzi cărțile unui anticariat, faci posibilă întânirea dintre cartea ta și un alt cititor care poate beneficia de informațiile din acea carte așa cum ai făcut-o și tu. Alături de anticariat, susții și încurajezi lectura.

  1. Ajuți mediul înconjurător

Vânzarea cărților unui anticariat este și o formă de a ajuta mediul înconjurător, pentru că nu se mai consumă resurse naturale pentru tipărirea unor volume noi. Când cumperi cărți dintr-un anticariat contribui și tu la acest proces. În cazul în care ai cărți a căror stare nu este conformă standardelor de vânzare, poți să le donezi unui anticariat care se va ocupa de reciclarea lor.

Deși poate părea greu să renunți la cărțile tale, obții mult mai multe avantaje atunci când alegi să le vinzi decât atunci când le ții inutil pe rafturile bibliotecii tale. De-a lungul vieții adăugăm o multitudine de cărți în bibliotecă, însă nu ne atașăm de toate. Sunt cărți la care poți renunța și cărți pe care le vei prețui și admira toată viața.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata