Demachiant – cum îl alegi pe cel potrivit pentru tenul tău

Spălarea tenului cu apă și săpun usucă pielea, de aceea, pentru demachierea și curățarea corectă a tenului este bine să folosești un produs cosmetic special. Un demachiant de calitate, aplicat corect, va îndepărta mai eficient praful, impuritățile și bacteriile care se acumulează pe față și care pot irita pielea sau pot provoca acnee. În plus, prin mișcările delicate de masaj folosite atunci când aplici demachiantul, circulația sângelui este stimulată, astfel încât tenul tău va arăta mai curat și mai luminos.

 

Pe piață există însă multe tipuri de produse demachiante și alegerea celui mai potrivit poate fi dificilă, dacă nu știi care sunt detaliile de care să ții cont. Dacă folosești un demachiant prea puternic, acesta poate usca tenul, iar dacă alegi unul prea uleios, produsul poate provoca apariția punctelor negre sau a coșurilor. 

 

De aceea, trebuie să alegi cu mare atenție demachiantul, astfel încât acesta să fie potrivit cu tipul tău de ten. Cumpără demachiante online care să fie recomandate pentru tenul gras, uscat, normal sau sensibil, în funcție de nevoile tale. Iată ce produse ar trebui să folosești, pentru fiecare caz în parte.

Demachiantele tip cremă sau lapte 

Aceste cosmetice sunt mai delicate și mai hidratante ca un demachiant de tip gel sau lichid. Se aplică pe față cu ajutorul unei dischete demachiante din bumbac, iar la final fața trebuie să fie bine clătită cu apă. Desigur, produsele pot fi aplicate și direct cu mâna, dacă nu dorești să folosești o dischetă specială. 

 

Întinde bine produsul pe față, gât și în zona ochilor și masează ușor. Demachiantele sub formă de cremă sau de lapte sunt recomandate pentru tenul normal sau uscat, dar și pentru cel sensibil, predispus la iritații.

Gelurile de curățare

Soluțiile de curățare de tip gel sunt foarte bune pentru tenul mai gras sau chiar acneic, deoarece impuritățile pot fi curățate astfel mai bine, în profunzime. Gelurile sau demachiantele sub formă lichidă nu sunt însă indicate pentru tenul uscat sau sensibil, deoarece au o acțiune mai puternică, iar pielea se poate deshidrata sau irita.

Poți alege un gel care conține cât mai multe ingrediente naturale, care sunt mai delicate și mai puțin agresive cu tenul. Nu uita că aceste produse cosmetice trebuie aplicate pe pielea umedă și masate ușor, până când formează o spumă. La final, tenul trebuie să fie bine spălat cu apă.

Apa micelară

Apa micelară este un demachiant de ultimă generație, care nu necesită clătire cu apă și poate fi aplicată pe orice tip de ten, deoarece are o acțiune delicată. Micelele sunt mici molecule de ulei care plutesc în apă. 

 

Soluția se aplică pe față folosind o dischetă demachiantă. Acest tip de produs demachiant este ideal inclusiv pentru îndepărtarea machiajului rezistent la apă. Apa micelară cea mai indicată în special pentru curățarea tenului foarte sensibil sau cu eczeme.

 

Prin urmare, atunci când alegi demachiantul potrivit trebuie să ții cont în special de nevoile tenului tău. Cosmeticele care sunt foarte bune pentru prietenele tale s-ar putea să nu fie indicate și pentru tine!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata