Ergonomia și importanța dotării sediilor de birouri cu mobilier ergonomic

2

Un scaun ergonomic de calitate este mai mult decât un obiect de mobilier. Fiind un produs special creat pentru creșterea confortului în timpul șederii, el nu numai că poate îmbunătăți aspectul biroului dumneavoastră în cel mai elegant mod cu putință, dar ajută și la creșterea productivității angajaților și implicit a cifrei de afaceri.

 

Prin ce se deosebește un scaun de birou ergonomic de un scaun obișnuit?

 

Un scaun birou ergonomic îl recunoști cel mai simplu după design-ul său. Spre diferență de alte scaune el este prevăzut cu diferite elemente ce oferă suport gâtului, brațelor, dar și picioarelor. Spătarul său nu este plat, ci este creat după forma spatelui, sprijinind astfel coloana vertebrală și ținând-o într-o poziție sănătoasă pe tot parcursul șederii. De asemenea, prin mecanismul cu care este dotat, un astfel de scaun permite reglarea sa în funcție de nevoile posesorului deoarece fiecare din noi este înzestrat cu o anume conformație și nu tuturor ni se potrivește același produs.

 

Calitatea materialelor din care este confecționat scaunul ergonomic este și ea un criteriu după care putem face diferența între un scaun de birou în care merită să investim și un scaun de birou obișnuit. Scaunele cu adevărat ergonomice sunt gândite de la început cu ideea de a fi folosite la maxima lor capacitate, profitându-se de fiecare funcție în parte și astfel mecanismele lor de reglare a spătarului și suporturilor pentru diferite zone ale corpului sunt făcute să reziste. În plus, materialele textile lasă pielea să respire și nu determină supraîncălzirea nici după mai multe ore de ședere.

 

De unde puteți achiziționa scaune ergonomice de cea mai bună calitate?

 

Online, pe tot teritoriul țării, aveți posibilitatea să comandați scaune ergonomice de înaltă calitate și de la branduri renumite de pe site-ul Ergohuman.ro. Ergohuman este un distribuitor și un vânzător autorizat al produselor Ergohuman din Marea Birtanie, Olivo&Groppo din Italia și GTCHAIR din America, trei companii producătoare de scaune ergonomice de birou și de gaming recunoscute în întreaga lume pentru produsele lor. Magazinul Ergohuman reprezintă una din primele alegeri pentru dotarea biroului din punctul de vedere al multor antreprenori care pun accent pe maximizarea profiturilor asigurând un confort sporit la locul de muncă angajaților lor. Printre cumpărătorii acestui magazin se numără proprietarii de spații co-working și open space, birourile de avocatură, dar și firmele de IT.

 

Cum poate influența un scaun ergonomic atmosfera din biroul dumneavoastră?

 

Când vine vorba de afaceri, scaunele ergonomice au un potențial imens ce ar trebui exploatat de orice antreprenor inteligent. Deși există persoane care la prima vedere ar putea considera destul de costisitoare investiția într-un astfel de scaun, în realitate el este o investiție pentru afacere prin calitatea sa și modul în care îi influențează pe angajați.

Dispunând de câte un scaun ergonomic pe care să-l poată folosi pe tot parcursul orelor de program după bunul plac, angajații dumneavoastră nu vor mai simți nevoia de a lua pauze pentru a elimina oboseala acumulată în corp deoarece spatele și membrele lor nu vor mai avea de suferit. Astfel, fiecare din persoanele pe care le aveți în subordine va folosi mult mai eficient cele șapte sau opt ore pe care le petrece la birou și se va putea concentra mai mult pe munca sa.

Încă un mare avantaj al scaunelor de birou ergonomice este acela că angajații dumneavoastră le vor considera ca un bonus, apreciind modul în care îi tratați. Iar din punct de vedere al alocării resurselor firmei dintr-o astfel de investiție aveți și dumneavoastră mai mult de câștigat decât din oferirea altor tipuri de bonificații. Simțindu-se mai bine la birou, persoanele pe care le coordonați se vor simți mai motivate și se vor convinge că meritele le sunt recunoscute de către superiorii lor.

Nu în ultimul rând, un scaun de birou este și mult mai aspectuos decât alte tipuri de scaune. El se potrivește mai bine în mediile business și prin dotarea biroului cu câte un astfel de scaun pentru fiecare angajat, clienții vă vor percepe afacerea ca pe una de succes, în care pot să-și pună toată încrederea. Pentru a avea parte de atenția cuvenită din partea celorlalți, trebuie în primul rând ca dumneavoastră să acordați atenție firmei pe care o conduceți!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata