Estimarea bugetului pentru renovarea locuinței – de ce să ții cont

Renovarea unei locuințe presupune costuri destul de ridicate, și, din acest motiv, este nevoie de o organizare temeinică a etapelor de lucru și de o estimare a costurilor, după care să te poți ghida. Firește, este posibil ca estimarea să fie făcută în plus sau în minus, însă, interesul este, de fapt, acela de a ști dacă te încadrezi în buget și dacă este nevoie să îl suplimentezi. Iată cum poți estima bugetul pentru renovarea locuinței, astfel încât, să îți faci o idee despre costurile acesteia.

Mai înainte de orice, este nevoie să decizi care sunt lucrurile pe care vrei să le îmbunătățești în locuința ta. În funcție de acestea, vei ști exact ce anume trebuie să cumperi și vei putea estima, cu o mai mare ușurință, costurile aferente acestora.

Înlocuirea covoarelor

Dacă vrei să-ți schimbi covoarele, orientează-te către modelele moderne pe care le poți găsi pe https://www.vivre.ro/s-149/covoare. Tendințele moderne aduc în prim plan covoarele pufoase, cu formă neregulată, care nu acoperă toată podeaua. Nu ocoli nuanțele calde și deschise la culoare, care pun în evidență foarte bine camerele, indiferent de destinația acestora.

Schimbarea pardoselilor

Dacă vrei să schimbi pardoseala și să alegi ceva modern, atunci parchetul triplu stratificat sau cel din lemn masiv sunt o alegere foarte bună. Acestea sunt mult mai rezistente decât parchetul laminat, deși, chiar și acesta poate fi o opțiune dacă vrei un finisaj simplu și elegant. Parchetul se va potrivi foarte bine în camere de zi și livinguri, însă, pentru baie, bucătărie și hol ai putea alege pardoseli epoxidice, piatră naturală sau gresie. Vei obține, astfel, suprafețe estetice și ușor de curățat, care vor spori confortul în interiorul casei tale. 

Schimbarea mobilierului

Din ce în ce mai multe persoane schimbă mobila veche și greoaie cu mobilierul modular sau corpurile de mobilier de mici dimensiuni. Avantajul acestora este acela că permit o organizare eficientă și oferă un plus de spațiu în orice locuință. Din acest motiv, trebuie să vezi mobilierul disponibil și să îți faci o idee despre cum ai vrea să arate locuința ta. Așa, poți estima corect și costurile ce vor deriva din cumpărarea acestuia.

Specialiștii în amenajări interioare recomandă utilizarea mobilierului deschis la culoare pentru a pune în valoare camerele și pentru a reflecta, în mod deosebit, lumina naturală. Mobilierul alb sau bej deschis pare să fie în topul preferințelor utilizatorilor, iar tendința pare că se va păstra câțiva ani.

Schimbarea tâmplăriei și a glafurilor

Una dintre cele mai eficiente modificări este schimbarea tâmplăriei. Dacă tâmplăria este veche, din lemn, ea poate fi estetică, însă nu se va compara cu modelele noi de tâmplărie, cu grad mare de etanșeitate, precum tâmplăria din termopan. Acest tip de tâmplărie prezintă un grad mare de eficiență și prin prisma foilor de geam folosite, care au caracteristici tehnice speciale în ceea ce privește eficiența energetică.

 

Citeste si:  Cum poți pregăti o pizza cu puține calorii

Fiecare dintre aceste tipuri de amenajări pot aduce beneficii casei tale, însă pentru a le pune în operă este nevoie să faci o estimare a costurilor, pentru a vedea exact ce produse să alegi din fiecare gama. Estimând corect vei putea să păstrezi lucurile într-o oarecare ordine, eficientizând astfel procesul de amenajare interioară a locuinței.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner