Inovaţii tehnologice în 2019: 5 modele de gadget-uri ultra-moderne

La fel ca în fiecare an, şi în 2019 te vei putea bucura de noi invenţii care vor revoluţiona piaţa tehnologică. Roboţii şi smartphone-urile sunt deja de domeniul trecutului, aşa că îţi prezentăm o parte dintre cele mai tari inovaţii tehnologice din acest an, care cu siguranţă te vor impresiona.

Televizoarele 8K

Producţia de televizoare se află într-o continuă evoluţie, iar din 2019 ne-am putea bucura de televizoarele 8K, care vor oferi o imagine de două ori mai bună decât televizoarele 4k. Compania Samsung a testat piaţa deja cu primul său televizor UHD 8K Q900 QLED Smart 8K cu diagonala de 8 inch, iar preţul acestuia este destul de mare, aproape 15.000 de dolari.

Partea bună este că preţurile televizoarelor 4K vor scădea, aşa că dacă nu ai apucat să îţi iei unul, poţi face anul acesta o astfel de achiziţie.

Dronele

În ultima perioadă, dronele sunt la mare căutare, ţinând cont că majoritatea companiilor de asigurări au început să le folosească de ceva vreme pentru gestionarea riscurilor şi evaluarea pagubelor. Chiar şi Insurance Europe, federaţia europeană care gestionează asociaţiile de asiguratori, susţine utilizarea dronelor, considerând că au un potenţial uriaş, într-o gamă largă de sectoare.

Între timp, Google a anunţat că va folosi dronele pentru servicii de livrare în Finlanda, după ce modelul a fost adoptat iniţial de Amazon, în 2016. În plus, o dronă poate fi folosită şi pentru filmări şi fotografii personale, în vacanţe sau la diverse evenimente.

Boxele inteligente

Boxele inteligente se pot transforma în nişte asistenţi personali foarte pricepuţi. Poţi controla o astfel de boxă cu vocea, iar ea îţi poate oferi toate informaţiile pe care i le ceri, cu ajutorul internetului. Din păcate, boxele inteligente nu sunt compatibile cu limba română, aşa că acceptă doar comenzi în limba engleză.

Un astfel de device îţi poate face viaţa mai interesantă şi te va ajuta să renunţi la telefon în anumite momente ale zilei. Poţi folosi smart speakers pentru a asculta muzică, pentru a afla dacă ai vreun eveniment trecut în calendar sau pentru diverse informaţii despre trafic, vreme, etc. Aceste boxe au diferite forme şi diferite nuanţe, aşa că poţi alege un model care să se potrivească şi cu mobilierul din casă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata