A tocat, în şase ani, 1,3 milioane de dolari câştigaţi la loto

La 17 ani, s-a trezit cu o avere colosală în cont, devenind cel mai tânăr câştigător din istoria tragerii Loto 6/49. Dintr-un copil sărac s-a transformat brusc într-o persoană foarte căutată, rudele, oamenii nevoiaşi sau fel de fel de indivizi cu propuneri de afaceri sufocându-l cu insistenţa lor.
.
Din faima lui de atunci astăzi nu a mai rămas nimic, toată lumea vorbind despre el ca de un tânăr care a avut un noroc teribil, dar nu a ştiut să profite de el.

Este pe scurt povestea lui Dan Neculai Amariei, din comuna Baia, care în 2003 şi-a schimbat radical viaţa, după ce a ghicit cele şase numere norocoase de la loto şi a pus mâna pe potul cel mare, atunci în valoare de 1,3 milioane de dolari.

Îşi aduce aminte cu plăcere de momentul marelui câştig.

Era într-o sâmbătă, se tot vorbea de loto şi am zis că e timpul să încerc şi eu pentru prima dată să câştig. M-am gândit la numere sâmbătă seara şi le-am visat: 26, 30, 35, 40, 45, 49. Când m-am trezit duminică dimineaţă le aveam întipărite în minte, nu le puteam greşi ”, rememorează cel devenit în 2003 cel mai tânăr câştigător din istoria loteriei.

După ce a realizat că a dat lovitura, în jur de două săptămâni a stat ascuns, de frică să nu fie atacat sau jefuit. În cele din urmă s-a hotărât şi a plecat la Bucureşti să-şi revendice premiul.

Erau în total vreo 52 de miliarde de lei vechi, din care 10 au rămas la loto, impozitul. Mai întâi, câte 3 miliarde am dat la fiecare din cei 5 fraţi, apoi alţi bani la tot felul de rude. La început veneau la curte la noi oameni nevoiaşi de dimineaţă până seara. Am ajutat foarte multă lume

El susţine că după ce a dat bani în stânga şi-n dreapta a mai rămas cu doar 15 miliarde de lei vechi.

A achiziţionat un apartament în Iaşi, unul în Bucureşti şi unul în Fălticeni şi apoi a început să bage bani în afaceri la Timişoara. Acolo şi-a deschis o firmă de transport, care s-a dovedit un eşec, şi a cumpărat în jur de cinci hectare de teren.

Acum, la şase ani de la momentul în care a câştigat marele pot, tânărul nu mai are nici o maşină în curte. Şi apartamentele din Bucureşti şi Iaşi sunt astăzi o amintire.

Totuşi, cum mai are o mică parte din avere, este optimist cu privire la viaţa lui de acum încolo.

Am ajutat multă lume, toată familia a fost pusă pe picioare şi sunt mândru de asta. Unii îmi sunt recunoscători, alţii mai puţin, nu mai pot schimba mare lucru ”, îşi încheie povestea tânărul căruia viaţa i-a dat o şansă imensă, de care nu a ştiut să profite însă cum trebuie.

Sursa: Monitorul de Suceava

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata