Investiția în Bitcoin – Ce sunt CFD-urile pe criptomonede?

7

Bitcoin este o monedă virtuală, o criptomonedă inventată în anul 2008, care acum face parte din tranzacțiile traderilor din toată lumea. Fluctuațiile monedei și tranzacționarea CFD ce are la bază Bitcoin oferă oportunități de câștig pentru traderii experimentați, însă acum te poți afla și tu printre ei.

Ce este Contractul pentru Diferență (CFD)?

În cazul în care ești străin de acest termen, Contractul pentru Diferență (CFD) este un acord realizat în cadrul tranzacționării instrumentelor financiare derivate, în care profiturile sau pierderile apar prin diferențele apărute între prețul existent în momentul începerii contractului și prețul din momentul de finalizare a contractului.

Deși este un produs popular și captivant, CFD reprezintă o strategie de tranzacționare avansată care este folosită de traderi experimentați. Prin urmare, este recomandat să cunoști noțiunile de bază care te vor ajuta să înțelegi cum funcționează investițiile în piețele CFD pentru a-ți îndeplini cu succes obiectivele.

CFD are o mulțime de avantaje

Dacă ai decis să investești în CFD, te poți pregăti să beneficiezi de numeroase avantaje. În primul rând, în comparație cu tranzacțiile tradiționale, tranzacțiile CFD îți vor permite să tranzacționezi fără a deține activul de bază. Ceea ce înseamnă că eviți anumite dezavantaje și costuri care apar de obicei în tradingul tradițional.

Tot procesul este rapid și relativ ieftin, și îți poți gestiona poziția online. Poți încerca să îți administrezi conturile și direct de pe telefonul tău mobil, prin Aplicația mobilă de tranzacționare Forex. Aici poți începe să investești sau chiar să îți deschizi un cont demo, complet gratuit și fără riscuri.

CFD-urile sunt produse cu levier și, prin urmare, atât profiturile, cât și pierderile pot fi amplificate în aceeași măsură. Însă acest risc poate fi diminuat și chiar combătut dacă vei ști cum să îți gestionezi inteligent riscurile. Platforma XTB îți oferă cursuri detaliate despre trading pentru a cunoaște domeniul investițiilor începând de la nivelul de începător până la expert. XTB deține deja peste 15 ani experiență, dispune de protecție în caz de balanță negativă, are serviciu de alertă pe telefonul mobil pentru tranzacții și oferă numeroase oportunități de trading.

Odată ce te vei documenta, vei realiza că efectul de levier îți aduce numeroase avantaje. Nu numai că îți asigură o expunere pe piață mult mai mare pentru o sumă inițială relativ mică, dar randamentul investiției este semnificativ mai mare, spre deosebire de alte forme de tranzacționare.

Tranzacționare Bitcoin CFD

Investitorii care dețin Bitcoin pot efectua tranzacții CFD care au la bază această monedă. Practic, aceștia anticipează dacă Bitcoin va crește sau va scădea, iar profiturile rezultă în urma fluctuațiilor de preț. La fel ca în cazul oricărei tranzacții CFD, acesta este un produs derivat, iar activul de bază Bitcoin nu este deținut de trader.

Investiția Bitcoin CFD îți permite să beneficiezi de avantajele tranzacției CFD combinate cu predispoziția de fluctuare a prețului monedei Bitcoin. Și în acest caz, CFD-urile sunt produse cu efect de levier, așadar riscurile există, mai ales că volatilitatea monedei le amplifică. Așa cum am menționat și anterior, informația te poate ajuta să-ți diminuezi riscurile. Dacă vrei să știi mai multe despre tranzacționarea Bitcoin CFD, poți găsi aici cele mai noi informații și toate detaliile de care ai nevoie pentru tranzacții sigure.

CFD vs. Acțiuni – ce tip de trading este mai avantajos pentru tine?

Principala diferență dintre tranzacțiile CFD și tranzacțiile cu Acțiuni este aceea că în cazul CFD, se speculează prețul pieței fără a deține activul de bază, în timp ce atunci când sunt tranzacționate Acțiuni, este necesară deținerea activelor de bază.

Avantajul tranzacționării CFD constă în posibilitatea de a beneficia de efectul de levier, adică se poate investi doar o fracțiune din întreaga valoare a tranzacției și se câștigă expunere mult mai mare. Acest lucru va amplifica profiturile considerabil, existând, desigur, și riscul unor pierderi pe măsură, care să depășească depozitele. Pe de altă parte, atunci când sunt tranzacționate Acțiuni, este necesar să plătești în avans costul întreg al poziției tale, astfel încât să nu pierzi mai mult decât investești.

Ambele forme de tranzacționare oferă metode de a profita de fluctuațiile prețurilor de pe piața financiară – iar ambele pot face parte din portofoliul tău. La XTB, ai posibilitatea de a tranzacționa atât CFD, cât și Acțiuni. Află acum mai multe despre avantajele lor și decide care dintre ele este cea mai potrivită variantă pentru tine.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata