Locuri mai puțin cunoscute, dar totuși turistice

În lume există anumite locuri care atrag turiști deși nu sunt foarte cunoscute la nivel global. Unele au un singur obiectiv turistic, în timp ce altele impresionează prin peisajele oferite. Și, deși nu au numeroase obiective turistice, au totuși succes și înregistrează venituri importante din turism. Noi am selectat 5 dintre acestea și vi le prezentăm în rândurile de mai jos.

 

  1. Laguna Albastră – Situat în Islanda, acest loc pare de o altă planetă și mulți turiști vin special aici pentru a face o baie în apele din această stațiune geotermală din sud-vestul țării. Centrul spa se află pe un câmp de lavă. De altfel, Laguna Albastră a luat naștere pe baza unei formațiuni de lavă, iar apa este menținută constant la o temperatură ce variază între 37 și 39 de grade Celsius. Apa de aici este considerată și ideală pentru tratarea unor boli de piele, fiind bogată în siliciu și sulf. Iar peisajul este și el de vis.

 

  1. Baden-Baden – Acest orășel din Germania este cunoscut mai degrabă datorită complexului Kurhaus of Baden-Baden. Aici a fost construit în 1824 unul dintre cele mai frumoase cazinouri din Europa, care a atras, încă din acele vremuri, o mulțime de turiști. În prezent, pe lângă cazino, aici se află și un resort spa. În aceste condiții, sunt foarte mulți oameni care vin special în Baden-Baden pentru acest complex, unde se pot relaxa la spa, iar seara să joace la păcănele sau alte jocuri de noroc. Personalități marcante i-au trecut pragul și multe au rămas impresionate. Spre exemplu, Fyodor Dostoyevsky a scris cartea Jucătorul după o vizită în acest loc. Iar cântăreața Marlene Dietrich a spus că este cel mai frumos cazino din lume.
Citeste si:  Ghid online pentru cea mai buna vopsea lavabila

 

  1. Petra – Orașul antic din Iordania este considerat una dintre cele 7 minuni moderne ale lumii. Aici vei găsi adevărate clădiri săpate în stâncă, integrate într-un canion spectaculos. Este un loc unic, care atrage mulți turiști doar datorită acestui complex spectaculos. Petra este de altfel unul dintre cele mai celebre situri arheologice din lume, iar cel mai cunoscut templu de aici este Trezoreria, care o înălțime de 42 de metri. De altfel, aici s-a filmat și finalul din Indiana Jones și Ultima cruciadă. Se crede că acest oraș a fost construit începând cu secolul al VI-lea înainte de Hristos de nabateeni, iar din 106 după Hristos a intrat în componența Imperiului Roman.

 

  1. Gent – Bruxelles și Brugges sunt cele mai populare destinații din Belgia, dar undeva spre nordul țării se află o adevărată bijuterie. Este vorba despre Gent, un oraș încărcat de istorie, cu clădiri care au o arhitectură absolut superbă. De asemenea, în Gent au loc și o mulțime de evenimente culturale. Cele mai importante obiective turistice din acest oraș sunt Belfort – turnul cu ceas, cetatea Gravensteen, Biserica Sfântul Nicolae, Primăria și Catedrala St. Bavo. De asemenea, se mai spune că cea mai buna bere din Belgia se afla în Gent. Acest oraș se află la mai puțin de 60 de kilometri de Bruxelles, astfel că este ușor de ajuns chiar și din România.
Citeste si:  Totul despre operația de adiția osoasă pentru inserarea implanturilor: când este necesară, ce presupune și de ce ți-ar sugera-o stomatologul tău

 

  1. Vezelay – Situată în Burgundia, Vezelay este una dintre cele mai vechi localități din Franța. E încărcată de istorie, iar pentru cei care adoră vinul este un loc ideal de a merge într-o excursie. Dacă ajungi în Vezelay, este important să vizitezi Basilique Ste-Madeleine, de unde vei avea o imagine completă a întregii regiuni, deoarece este situată în vârful unui deal. Alte locuri de vizitat din această localitate sunt Le Chateu de Bazoches, Le Bouigainville, A la Fortune du Pot și muzeul Zervos. Vezelay se află undeva la mijlocul drumului dintre Paris și Lyon, dar poți ajunge ușor și din Geneva sau Berna.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner