Magazinele naturiste – de la magazine de colț la rulaje impresionante în online cu SelectSOFT

În timp ce unele magazine își instalau separatoare de plexiglas și își modificau orarul în funcție de orele speciale de circulație, altele se adaptau valului generat de mișcarea #StaiAcasa scoțându-și shop-urile online în lumina reflectoarelor.

Pandemia ne-a învățat că adaptarea rapidă este mama supraviețuirii. Însă atunci când vine vorba de magazinele naturiste, drumul de la dorință la realitatea e pavat cu două provocări:

  1. Actualizarea în timp real a stocului fizic cu cel online

Cu zeci de mii de repere în stoc, cu termene de valabilitate variabile, cu profitabilități diferite, dar și costuri de stocare diferite, este lesne de înțeles că provocarea primordială în saltul spre online al magazinelor naturiste o reprezintă integrarea stocului fizic cu cel din magazinul online.

Din moment ce epoca evidenței pe caiet a apus de multă vreme, integrarea stocului fizic cu stocul online nu este posibilă fără un program de gestiune adaptat pentru magazine naturiste. De aici și solicitările consistente venite în ultimele luni înspre echipa de specialiști SelectSOFT.

“Specialiștii în ecommerce susțin că un magazin online are nevoie de o echipă operațională distinctă față de cea a magazinului fizic. Și nu-i contrazicem, în lipsa unui software de gestiune inteligent, capabil să integreze în timp real stocul fizic cu cel online lucrurile sunt aproape imposibil de ținut în frâu. Dar în cazul implementării software-ului de gestiune SelectSOFT , operațiunile se simplifică pe tot lanțul operațional – de la recepții și până la transferul în evidențele contabile, cu doar câteva click-uri” ne spune CEO-ul companiei, Călin Buciuta.

Dacă știm un lucru despre consumatorii de produse BIO este că nu se dau în lături când vine vorba de cele mai bune produse pentru ei și familiile lor. Însă acest comportament vine la pachet și cu un nivel de educare ridicat, cu dorința de a compara originea produselor, prețul, și varietatea produselor. Ca urmare, să transmiți unui astfel de consumator că produsul prezent pe shop nu mai este pe stoc deși era vizibil în momentul comenzii, poate fi un pas fatal în dezvoltarea shop-ului online.

Astfel, pentru a adresa nevoile shop-urilor naturiste, am implementat integrarea completă a sistemului de gestiune SelectSOFT împreună cu magazinul online.

În multe din cazuri, shop-urile erau orientate către două categorii de consumatori, B2B și B2C, astfel sincronizarea trebuia să fie perfectă, pentru a nu pierde niciun client, iar comenzile să fie onorate cât mai precis.

În primul rând s-a eliminat provocarea în care un angajat trebuia să actualizeze manual prețurile sau stocurile, deoarece cu SelectSOFT prețurile sunt actualizate în timp real și stocurile sunt încărcate automat în sistemul de gestiune, iar situația corectă a stocului este vizibilă în orice moment pe shop-ul online.

Comenzile sunt trimise automat din cadrul shop-ului către sistemul de gestiune, fără a mai fi nevoie ca cineva să urmărească sau să introducă manual fiecare comandă și acestea sunt afișate instant angajaților pentru a fi pregătite de livrare.

Toate informațiile referitoare la client, adresa de facturare/livrare sau solduri sunt preluate direct din site, astfel baza de date de client este în permanență actualizată. În baza acestor informații, cu câteva click-uri se generează documentele de vânzare aferente (facturi, avize,

etc). De asemenea, există acces instant la istoricul real al comenzilor, și se pot aplica metode de loializare a clienților fideli.

Magazinul online fiind integrat cu serviciile de curierat, costul de livrare se calculează instant, iar clientul primește automat notificări despre statusul comenzilor. Totodată, clienții pot opta pentru modalități multiple de plată: ramburs, card sau rate.

Toate aceste informații noi despre clienți îi ajută în gestionarea eficientă a strategiei de marketing, urmăresc diverse rapoarte de vânzări sau comportamentul clienților din magazinul online, și astfel pot genera vânzări mai mari prin aplicarea tehnicilor de up-sell sau cross-sell (sugestii produse similare, ce au cumpărat alți clienți sau anumite produse complementare)

  1. Compatibilitatea soft-ului de gestiune cu Saga Software, WinMentor sau Ciel

(Adică cele mai populare programe de contabilitate din România)

Extrem de ușor de utilizat, cu o interfață prietenoasă și butoane intuitive chiar și pentru un non-tehnic, SelectSOFT este cel mai eficient program de gestiune pentru magazinele naturiste, existent pe piață. Partea și mai bună, este că este perfect compatibil cu cele mai populare soft-uri contabile existente: Saga Software, WinMentor sau Ciel.

Entuziasmul nativilor digitali, combinat cu creșterea interesului pentru achiziții de la un click distanță au favorizat mutarea în online a magazinelor naturiste. Deși sectorul alimentar și cel naturist au opus o ușoară rezistență în ultimii ani trendului online, se pare că pandemia a accelerat digitalizarea acestui sector; toate acestea în paralel cu accesibilitatea pentru un software de gestiune performant dar și accesibil financiar, n-a făcut decât să facă trecerea mai ușoară pentru proprietarii de magazine naturiste.

Despre SelectSOFT

SelectSOFT  produce și comercializează aplicații software inovative, dedicate cu preponderență domeniului economic, adaptate la costurile specifice pieței românești. Produsele SelectSOFT  acoperă majoritatea nevoilor unui business, iar accentul este pus pe calitate, ușurința în utilizare și adaptarea funcționalităților la nevoile clienților. Misiunea companiei este să contribuie la creșterea rentabilității afacerilor partenerilor săi prin dezvoltarea unor soluții personalizate, bazate pe înțelegerea nevoilor specifice fiecăruia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata