Ministrul Agriculturii participă la prezentarea distincţiei europene primite de magiunul natural de prune Topoloveni

Ministrul Agriculturii, Mihai Dumitru, participă joi, 3 iunie,  la prezentarea distincţiei primite de compania Sonimpex Serv Com din judeţul Argeş pentru magiunul natural de prune Topoloveni, din partea International Taste and Quality Institute din Bruxelles.

Magiunul natural de prune Topoloveni este primul aliment tradiţional românesc medaliat de institutul european.
La eveniment participă şi preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu şi Primarul oraşului Topoloveni, Gheorghiţă Boţârcă.

În cadrul evenimentului organizatorii vor prezenta distincţia ‘The Superior Taste Award‘, o recunoaştere mondială unică care se bazează pe degustarea în orb (nu se cunosc produsele) făcută de 60 de bucătari de renume internaţional.
International Taste and Qality Institute (iTQi) este cea mai importantă organizaţie care promovează alimentele şi băuturile de calitate, având un juriu format din bucătari renumiţi din Europa şi din experţi somelieri.

‘The Superior Taste Award’, medalie pe care a primit-o magiunul natural de prune Topoloveni, este o garanţie a superiorităţii produselor alimentare şi un puternic instrument de marketing pentru cei care sunt distinşi de prestigiosul institut. Firmele medaliate pot folosi beneficiile aduse de premiu pe o perioadă de trei ani.

Magiunul natural de prune Topoloveni este un produs al companiei SC Sonimpex Serv Com SRL, după o reţetă păstrată din 1914. Produsul a fost listat în baza de date a Comisiei Europene în vederea obţinerii indicaţiei geografice protejate (IGP), devenind primul produs românesc care primeşte o astfel de recunoaştere.

De asemenea, magiunul natural de prune Topoloveni a primit titlul de Furnizor al Casei Majestăţii Regale a României, pentru următorii trei ani.

Institutele de specialitate au certificat faptul că magiunul natural de prune Topoloveni este atât un aliment funcţional – are capacităţi antioxidante foarte mari, iar prunele îşi păstrează calităţile nutritive, datorită procesului de fabricaţie unic – pentru toate categoriile de vârstă şi indiferent de activitatea desfăşurată, cât şi un ,,medicament ‘ natural folosit în alimentaţia persoanelor cu diferite afecţiuni (diabet, boli nervoase).

De asemenea, magiunul natural de prune Topoloveni este indicat în dieta diabeticilor, având un indice glicemic foarte scăzut, fiind singurul produs de acest tip de pe piaţă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata