Merită sa cumperi piese auto online dacă ai nevoie de piese de schimb rapid?

Ai o problemă și mașina iar mecanicul îți spune o lungă listă de piese auto care trebuiesc schimbate. Sau, poate vrei să cumperi un set nou anvelope, de huse ori alte accesorii auto. Dacă primul gând este să te oprești într-un magazin fizic, cel mai bine este să faci un mic research online înainte. Vei putea constata că poți cumpăra rapid, doar cu câteva click-uri, orice piesă, accesoriu sau componentă auto. 

Avantajele sunt multiple iar mai jos poți citi doar câteva dintre ele.

Prețuri mai mici

Un magazin online nu are nevoie de un sediu fizic (chirie + utilități), de vânzători, de transport pentru marfă de la depozit. Toate aceste economii se vor regăsi în prețul final pe care îl vei plăti și care va fi mult mai convenabil. 

Livrare rapidă

Dacă îți este teamă că va trebui să aștepți până vei intra în posesia componentelor de care ai nevoie, nu trebui să-ți faci griji. O comandă online este în general livrată a doua zi, iar dacă te grăbești, pentru o mică taxă suplimentară, poți primi coletul chiar în câteva ore. Serviciile de livrare sunt foarte bine puse la punct, iar magazinele online profită la maxim de această oportunitate.

O multitudine de posibilități din care poți alege

Un magazin online îți oferă mult mai multe variante pentru piesele de care ai nevoie. Deoarece majoritatea sunt componenta online și pentru vânzare a unui depozit de piese, vei putea să alegi între o multitudine de producători cu prețuri variate. 

Componente pentru orice brand auto și orice model

Indiferent dacă mașina ta este producție românească sau străină, dacă este un model mai vechi sau mai nou, toate piesele de care ai nevoie pot fi cumpărate în acest mod. Dacă, de exemplu, îți dorești ceva pentru mașina ta Sandero, poți verifica magazinul pentru piese auto dacia online.

Distribuitor direct sau importator al brandurilor mari

Multe dintre magazinele online au depozite mari, fiind importatori direcți ai brandurilor auto din toată lumea. Conexiunile directe cu partenerii străini precum și existența depozitelor proprii, oferă posibilitatea achiziționării unor produse originale, fabricate chiar de producătorii auto. 

Poți compara mult mai ușor prețurile existente în piață

Gândește-te ce ar însemna să faci un tur al magazinelor cu piese auto, să întrebi detalii despre fiecare piesă de care ai nevoie iar la final să compari prețurile și timpii de livrare. Ți-ar trebui câteva zile cel puțin, pentru o operațiune care poate dura maxim o oră dacă o faci în fața calculatorului. Tot cei ai de făcut este să selectezi ofertele marilor distribuitori, iar apoi să te decizi de unde vei cumpăra. 

Eviți discuțiile neplăcute cu vânzătorii auto

Trebuie să recunoaștem că interacțiunea cu  vânzătorii auto nu este una foarte plăcută, mai ales când dai peste cineva care nu este atent la nevoile tale ci își dorește doar să împlinească planul de vânzări. Insistența de a cumpăra un anumit produs, indiferent de propria ta părere sau de recomandările mecanicului auto, te vor face să iei o decizie nu tocmai potrivită sau să părăsești magazinul fără sa își rezolvi problema. O achiziție online poate fi făcută foarte ușor citind descrierile de la fiecare produs în parte. Doar în situația în care tu simți nevoia de informații suplimentare, poți intra în legătură cu un consultant, atât telefonic sau în scris. 

Beneficiezi de garanție 

Și magazinele online, la fel ca cele fizice, oferă garanție pentru produsele vândute. În funcție de caracteristicile piesei și având un mecanic bun care să o monteze, te poți bucura de drumurile cu mașina fără nicio grijă. De asemenea, în cazul în care te răzgândești sau ai ales o piesă greșită, o poți returna fără probleme, în termenul legal. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata