Șansele României să se califice la un Campionat Mondial după 26 de ani

Ultimul Campionat Mondial la care România a participat este ediția 1998 din Franța, atunci când a fost eliminată în optimile de finală de Croația.

În urma partidelor de la începutul lunii octombrie naționala noastră a revenit în cărți pentru a se califica la Campionatul Mondial 2022 din Qatar. România a câștigat 7 puncte, marcând 4 goluri fără a primi vreunul: 2-0 în deplasare la Islanda, 2-0 acasă cu Liechtenstein și 0-0 în deplasarea din Macedonia de Nord.

Ocupanta locului 2, Armenia, a câștigat doar 2 puncte: 0-0 acasă cu Macedonia de Nord, înfrângere cu 6-0 în Germania și 1-1 acasă cu Liechtenstein.
În urma acestor rezultate România a ajuns pe locul 3, acumulând 10 puncte, cu unul mai puțin decât Armenia și cu 5 față de Germania. Primul loc din grupă asigură calificarea directă în timp ce locul 2 merge la baraj.

Naționala lui Rădoi este în cărți pentru ocuparea locului secund alături de Armenia și Macedonia de Nord. Pe principalele site-uri pariuri, România este cel mai bine cotată pentru a se clasa pe locul 2.
În grupa J, fiecare echipă mai are de disputat 4 meciuri (8-11 octombrie și 11-14 noiembrie). România va juca în deplasare cu Germania (8 octombrie), acasă cu Armenia (11 octombrie), acasă cu Islanda (11 noiembrie), deplasare la Liechtenstein (14 noiembrie).

Principala contracandidată, Armenia va juca în deplasare la Islanda și la România, acasă cu Macedonia de Nord și cu Germania.

Astfel, duelul dintre România și Armenia poate ajuta naționala lui Rădoi să recupereze punctul în plus pe care armenii îl au. În meciul tur, Armenia a reușit să câștige surprinzător cu 3-2 deși românii au condus până în minutul 86 cu 2-1. Echilibrul din acea partidă s-a rupt în minutul 78, atunci când George Pușcaș a avut o intrare dură la mijlocul terenului și a fost eliminat.

Pentru a fi sigură de ocuparea locului secund România trebuie să câștige 3 din ultimele 4 meciuri, dacă Germania va câștiga duelurile cu Armenia și Macedonia de Nord.

În cazul în care două echipe termină calificările la egalitate de puncte, primul criteriu de departajare FIFA este golaverajul. Golaverajul României este +3, Armenia are -2 în timp ce Macedonia de Nord +5. Meciurile cu Germania și Liechtenstein sunt foarte importante în stabilirea golaverajului.

Cum se dispută barajul pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar

Conform specialiștilor în fotbal Betromania, celor 10 ocupante de pe locul 2 li se vor alătura 2 echipe din Liga Națiunilor. Din cele 10 echipe clasate pe locul se vor alege șase capi de serie în funcție de numărul de puncte obținute în grupe, fără a se lua în calcul rezultatele cu ultima clasată.

Cele șase meciuri de baraj se vor disputa într-o singură manșă, pe terenul capilor de serie. Cele șase echipe calificate vor fi împărțite în două urne și vor rezulta trei meciuri decisive pentru calificare. Și aceste meciuri se vor desfășura tot într-o singură manșă.

Cupa Mondială 2022 se va desfășura în Qatar între 21 noiembrie și 18 decembrie. La turneul final vor participa 32 de naționale, 13 dintre ele urmând a fi din Europa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata