Sfaturile parfumierilor: cum alegi aroma care să te reprezinte?

Alegerea parfumului care să te reprezinte este un aspect important, pentru că felul în care miroase o persoană spune multe despre ea. Scopul este ca imediat ce ți-ai aplicat mireasma aleasă să te simți mai bine în propria piele și să emani, pe lângă o aromă plăcută și discretă, și mai multă încredere în tine.

Parfumierii spun că parfumul scoate la iveală personalitatea fiecăruia, astfel că există parfumuri de femei cu note citrice, fresh ideale pentru persoanele vesele, pline de viață, joviale. Pentru cele elegante, pline de rafinament și putere, mirosurile orientale, lemnoase, ca moscul ori vanilia, sunt definitorii, iar dacă ești genul romantic în mod sigur te vor reprezenta aromele florale, precum iasomia, trandafirul sau frezia.

Ține cont de gusturile tale, nu de branduri sau tendințe

Atunci când îți alegi parfumul semnătură e important ca înainte de toate să ții seama de propriile preferințe și de personalitatea ta. O persoană sensibilă, romantică, de exemplu, preferă rar notele de parfum intense, greoaie, așa că e important să alegi conform gusturilor tale, chiar dacă a apărut un nou parfum pe piață pe care ți-ar plăcea să-l ai. Testează-l, dar alege-l doar dacă se potrivește preferințelor tale.

Testează corect parfumul înainte să-l cumperi

În ceea ce privește testarea unui parfum, pentru a fi sigură că-l alegi pe cel care te reprezintă cu adevărat e necesar să aloci ceva timp și să-l testezi în mod corect. În primul rând, nu mirosi parfumurile în capac sau direct în sticlă, ci încearcă-l pe un tester sau direct pe piele, însă maximum două unul după altul, căci altfel mirosurile se vor amesteca.

Testarea corectă a unui parfum presupune să aplici pe încheietura mâinii sau pe tester și să aștepți sa se usuce. Dacă îl aplici pe piele, nu freca mâinile. Pentru a simți aroma, miroase de la distanță, fără să tragi aer în piept profund. Ține cont de faptul că un parfum nu-și păstrează mirosul pe care-l simți inițial, dat de notele de vârf.

Ghidează-te după notele parfumurilor

Așa cum spuneam, notele parfumului te vor face să înțelegi exact cum miroase. Pentru ca alegerea parfumului care să te reprezinte să fie reușită, e important să știi că parfumurile se împart în mai multe categorii, în funcție de notele pe care le conțin. Acesta este motivul pentru care există cele florale, lemnoase, dulci sau orientale.

Pornind de la acest aspect, e important să știi că fiecare parfum are trei tipuri de note, respectiv de mirosuri: de vârf, de mijloc și de bază. Notele de vârf reprezintă aroma pe care o simți imediat după prima pulverizare. Ele se păstrează destul de puțin, aproximativ 30 de minute, astfel că mireasma inițială va deveni de mijloc, pe care o vei simți câteva ore bune, în funcție de persistența parfumului. În cele din urmă, nota de bază este cea care rămâne pe piele, în păr sau pe haine după destul de mult timp și reprezintă mirosul final.

Alege parfumul în funcție de sezon

Parfumul care să te reprezinte doar fi diferit de la un sezon la altul. În perioada caldă, atunci când temperaturile cresc, s-ar putea să simți nevoie să-ți schimbi aroma intensă și lemnoasă pe care o folosești iarna cu una ceva mai fresh, florală sau de citrice. Nu te sfii să-ți schimbi preferințele în funcție de perioadele anului.

Folosește o cantitate moderată, în funcție de concentrație

Un alt aspect important pe care de care e important să ții cont este cantitatea de parfum pe care o aplici. Folosit un exces, un miros poate deveni deranjant, iar pentru a emana o adiere plăcută nu e nevoie să folosești un sfert din sticlă deodată. Mai mult, parfumurile au diverse niveluri de concentrație. Apa de toaletă, cea mai populară, este mai puțin intensă decât apa de parfum. Dacă ai ales a doua variantă, câteva pulverizări în zonele intens vascularizate ale corpului, precum gâtul sau încheieturile sunt suficiente pentru întreaga zi. În cazul în care optezi pentru apa de toaletă, poți reîmprospăta periodic, o dată la câteva ore, pentru o persistență sporită.

Nu uita că aroma care să te reprezinte înseamnă alegerea unui parfum pe care să-l adori încă de la prima aplicare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata