Tipuri de covoare potrivite pentru locul de luat masa

Nu este ușor să găsești un covor de dining care să fie practic și elegant. Unul pufos poate acapara permanent fiecare firimitură de pe masă. Covoarele prea mici pot împiedica scaunele. Dar un covor potrivit poate aduce culoare, textură, căldură și stil în locul de luat masa. Se spune adesea că alegerea unui covor înainte de amenajare este cea mai bună metodă. În majoritatea cazurilor, acest lucru ar putea funcționa, dar ce se intamplă atunci cand deja spațiul tău este amenajat si nu dorești să mai faci o schimbare? Este posibil să aveți în vedere o culoare preferată sau un model de covor, dar asigurați-vă că se va potrivi cu stilul și decorul spațiului dvs. Fie că este vorba de model, design sau culoare, stilul covorului trebuie să fie în concordanță cu camera.

Pentru a afla mai multe despre modalitatea de alegere a covorului în locul de luat masa, am ascultat câteva sfaturi primite din partea specialiștilor in covoare lână de la Startdecor.

1. Un covor pentru locul de luat masa trebuie să aibă cel puțin 24 de centimetri de spațiu suplimentar pe toate laturile mesei pentru a permite suficient spațiu pentru ca oaspeții să scoată scaune fără să se împiedice de covor. Pentru a vă asigura că achizitionați covorul cu dimensiunea corectă, măsurați masa, adăugați 24 centimetrii sau mai mult pe fiecare parte și marcați zona direct pe podea cu bandă. Dacă zonele marcate cad bine în interiorul celuilalt mobilier din incăpere, atunci ați descoperit dimensiunea ideală. 

2. Alegeți un covor cu fir scurt pentru a aspira mai usor firmiturile. Păstrați covorarele de tip shaggy, groase și pufoase pentru camera de zi, unde necesita mai puțină curățare și întreținere.

3. Folosiți covorul ca punct principal de amenajare a spațiului. Dacă covorul este una dintre primele dvs. achiziții pentru sala de mese, îl puteți folosi pentru a da tonul spațiului și a dezvolta o schemă de culori. Alegeți cea mai deschisă culoare de pe covor pentru a o folosi ca și culoare de perete și utilizați o nuanță mai îndrăzneață de pe covor ca accent în cameră, pentru scaune sau perne.

4. Alegeți materiale ușor de curățat. În general, covoarele de lâna sunt cele mai simple de curățat, iar amestecurile sintetice chiar dacă sunt covoare ieftine, sunt cele mai dificile.

5. Evitați nuanțele deschise. Este probabil cel mai bine să evitați covoarele albe și deschise în acest spațiu (la fel de pretențioase pe cât de frumoase sunt). Desigur, albul nu este singura culoare de covor pentru care trebuie să fii atent. Orice nuanță palidă va arăta murdăria și petele mai repede decât culorile mai profunde și mai bogate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata