Tot ce trebuie să știi dacă ai nevoie de un credit pentru agricultură

La ora actuală, o afacere în domeniul agriculturii în România nu este, din păcate, foarte bine încurajată sau susținută de către sectorul de stat, deși potențialul de dezvoltare sau de exploatare al acestui sector este foarte mare și prezintă interes tot mai crescut.

Dacă pentru susținerea IMM-urilor din domeniile IT sau al transporturilor a fost aprobat recent un program de creditare de garanții, cu dobânda subvenționată în proporție de 60-80% de către Guvernul României, astfel de noutăți nu par să vină, deocamdată, și dinspre sectorul agricol.

Se știe că agricultura este un business sezonier, pentru care e nevoie de investiții de capital consistente făcute la începutul sezonului agricol. Mai mult, indiferent dacă e la început de drum sau își conturează strategia pe termen lung, o afacere în acest  domeniu are o nevoie constantă de finanțare, pe lângă anumite soluții concrete.

Întrucât e important să alegi soluția de finanțare corectă, la momentul oportun, pentru afacerea ta din domeniul agricol, trebuie să știi că există instituții financiare nebancare ce-ți pot oferi pentru proiectul tău credite în condiții avantajoase.

Iată tot ce trebuie să știi dacă ai nevoie de un credit pentru sustinerea activității tale din domeniul agricol.

Cine poate beneficia de un credit pentru agricultură

Documentele de care ai nevoie

Sumele de care poți beneficia

Destinaţii posibile ale creditelor

Beneficii

Condiții de obținere și returnare 

Cine poate beneficia de un credit pentru agricultură

Orice întreprindere mică sau mijlocie de tip SRL, SA, PFA, II, sau chiar și posesorii de cabinete sau profesii libere pot beneficia de un credit printr-o instituție financiară nebancară, pentru a-și subvenționa, în acest fel, afacerea din agricultură. 

Documentele de care ai nevoie

Pentru acordarea unui credit nu ai nevoie, în general, decât de actele care confirmă desfăşurarea activităţii tale și de cartea de identitate pentru împrumutat și fidejusor. Alte tipuri de documente se solicită doar în cazul în care este necesar.

Sumele de care poți beneficia

În general, sumele pe care instituțiile nebancare din România le oferă celor care solicită un credit în agricultură sunt între 2000 și  45.000 lei, cu o garanție personală.

Dacă dorești o accesezi o sumă mai mare, de până la 700.000 lei,  o poți primi cu garantând și cu un bun imobil. Este important de știut și că nu aveți nevoie de avans, dar și că sumele sunt, de obicei personalizate, în funcție de nevoi. 

Destinaţii posibile ale creditelor 

Poți folosi creditul obținut pentru mai multe destinații precum investiții, capital de lucru și nu numai, după cum se poate vedea mai jos:

Credite pentru investiții: 

  • achiziţia de animale;
  • achiziţie de utilaje agricole sau de terenuri, hale, depozite, ori de sisteme de irigații;
  • orice tip de construcții (sere, solar, grajduri, magazii pentru depozitare);
  • refinanţări de credite de investiţii de la alte instituţii.

Credite pentru capital de lucru:

  • seminţe, îngrășăminte, ierbicide, fungicide;
  • plăţi la furnizori sau plăţi de salarii sau taxe la stat;
  • refinanţări credite de capital de lucru de la alte instituţii.

Credit rapid cu destinație mixtă:

Poți primi oricând, la fel de rapid, un tip de credit cu destinație dublă, care reprezintă orice combinaţie a unui credit de investiții cu a unuia pentru capitalul de lucru.

Beneficii

Pentru sumele de până la 45.000 lei primești răspunsul rapid, în 2 zile de la evaluare. În plus, pentru orice sume ce variază între 2.000 și 700.000 de lei, ai nevoie de un pachet minim de acte, beneficiezi de o perioadă de grație dar și de un grafic flexibil de rambursare. În plus, nu este nevoie de avans pentru a obține sumele solicitate.

Condiții de obținere și returnare 

Poți obține un credit pentru agricultură rapid, în trei pași simpli:

  • Depui o cerere, pe care fie o completezi online, fie mergi direct la agenția care acordă acest credit;
  • După ce prezinți actele, aștepți analiza și decizia finală;
  • Banii se primesc direct în contul bancar.

Returnarea sumelor se face la fel de simplu, fie online, utilizând serviciul Internet Banking, fie în numerar, prin virament bancar. Principalul avantaj al acestor forme de creditare îl reprezintă graficul de rambursare flexibil, ținând cont de caracterul sezonier al afacerii tale.

Indiferent dacă ai nevoie de un credit destinat acoperirii capitalului de lucru sau de unul aferent investițiilor de dezvoltare, soluțiile de finanțare oferite de instituțiile nebancare din România sunt opțiuni avantajoase și la îndemână pentru afacerea ta din domeniul agricol. Aceste finanțări ajută la îmbunătățirea fluxului operațional, care, la rândul său, va duce la creșterea recoltelor dar și a businessului. 

Nu lăsa, deci, afacerea ta din domeniul agricol să aștepte, ci apelează la soluțiile prietenoase pentru tine și afacerea ta, oferite de parteneri financiari de încredere! 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata