Trei moduri în care poți purta pantofii bărbătești din piele

Pantofii de piele sunt o piesă importantă din garderoba unui bărbat. Aceștia oferă un plus de eleganță oricărei ținute, însă, în același timp, sunt destul de pretențioși. De aceea, ei nu sunt prea ușor de asortat fiindcă nu merg cu orice piesă vestimentară. Așa că, uneori, bărbații au nevoie de câteva sfaturi în materie de styling, pentru a purta pantofii de piele în combinații cât mai reușite.

Ce fel de pantofi porți cu pantaloni Chinos

Diferiți de jeanși, chinos sunt pantaloni din bumbac, concepuți pentru a fi purtați la ținute casual dar și la cele office. Aceștia pot fi purtați în diverse combinații, însă, unul dintre cele mai clasice lookuri este cel compus din tricou, pantaloni chinos și mocasini. Astfel, poți integra foarte ușor într-un outfit o pereche de mocasini din piele, obținând o ținută casual reușită. 

O altă variantă ar fi crearea unui look office cu pantaloni chinos, o cămașă și o pereche de pantofi Oxford, din piele.

Dacă vrei să obții o ținută casual, cu note elegante, poartă chinos albaștri cu o cămașă sau pulover în aceeași culoare, o pereche de pantofi Oxford maro. Piesa de  rezistență poate fi un palton negru

Cum combini pantofii de piele cu jeanșii

Jeanșii și sneakerșii sunt, întotdeauna combinația, perfectă, însă, bărbații pot purta jeanși chiar și cu pantofi de piele. De exemplu, pantofii Oxford sau Derby pot fi purtați cu o pereche de jeanși slim fit, de culoare închisă, de preferat negri sau dark navy. O astfel de combinație este potrivită pentru bărbații care își doresc un look elegant, ușor formal.

În schimb, pentru un look casual, bărbații pot opta și pentru combinația de pantofi Brogue cu o pereche de jeanși drepți, într-o nuanță mai deschisă.

Ce fel de pantofi de piele poți purta cu un costum

Pentru un costum elegant, ar fi indicat să optezi pentru pantofi Oxford, Derby sau Brogue. Chiar dacă acum există trendul de a purta pantofi sport la costum, nu este recomandată această alegere. De obicei, adidașii sau sneakerșii strică nota de formalitate și seriozitate, oferită de un costum. Așa că, mai bine, poartă pantofi din piele, de calitate, ținând cont de anumite reguli cromatice.

Cum alegi pantofii de piele în funcție de culoarea costumului

Atunci când alegi o pereche de pantofi, trebuie să te gândești la costumele pe care le ai în garderobă și la culorile acestora, astfel încât încălțămintea aleasă să se potrivească perfect. De obicei, cele mai întâlnite opțiuni sunt următoarele:

Costum gri

Pentru un costum gri, poți opta pentru pantofi maro, negri, vișinii sau roșii. Totuși, este importantă și nuanța de gri. Spre exemplu, pentru o ținută în nuanțe de gri cărbune, cea mai bună alegere ar fi pantofii roșii sau cei negri.

Costum bleumarin

De obicei, un costum bleumarin este destul de pretențios, însă, acesta poate fi purtat în combinații aparte. Bleumarinul se potrivește cu o pereche de pantofi negri sau maro. Însă, bărbații care își doresc un look îndrăzneț pot opta și pentru pantofi din piele, de culoare roșie. Totuși, cea mai bună opțiune pentru un costum bleumarin sunt pantofii maro.

Costum negru

În cazul unui costum negru, poți avea o libertate mai mare de alegere a pantofilor. Cea mai simplă opțiune poate fi o pereche de pantofi negri. Însă, o combinație care ar trebui evitată este cea cu pantofi de culoare maro.

Costum maro

Costumele maro se asortează, cel mai bine, cu o pereche de pantofi din piele de aceeași culoare. Atenție! Dacă vrei să urmezi toate canoanele modei, nu uita de regula care spune că pantofii trebuie să fie cu un ton mai închis decât nuanța costumului.

Așadar, cu ajutorul acestor sfaturi, oricărui bărbat ar trebui să îi fie destul de ușor să își aleagă pantofii potriviți, pentru ținuta pe care și-o dorește. Principalele modele de pantofi de piele pentru bărbați sunt cei Oxford, Derby și Brogue, care pot fi integrați atât în ținute office cât și în ținute casual.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata